Feyenoord-talent mist 'echte-mannen-voetbal': "Is toch wel anders"

24 maart 2022, 12:17

Noah Naujoks kon woensdagmiddag zijn geluk niet op. De voetballer mocht in het oefenduel van Feyenoord tegen RKC minuten maken en scoorde daarna de 3-2 voor de Rotterdammers. Hij werd niet de matchwinner: de Waalwijkers kwamen nog langszij, maar het mocht de pret voor de negentienjarige middenvelder niet drukken.

Eerder mocht hij ook al twintig minuten meedoen in een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. Destijds waren de tribunes leeg. Nu zat er wel publiek, tot groot genoegen van het talent. "Het is fantastisch. Dit is echt een hele mooie ervaring, die sfeer. Het was niet helemaal vol, maar het was mooi om mee te maken", vertelt Naujoks voor de camera van ESPN. De aanvallende middenvelder scoorde fraai. "Je doet wat in je opkomt. Het was zo dicht bij de goal en dan denk je alleen maar: schieten."

Momenteel speelt Naujoks in de Onder21 van de Rotterdamse club. Stiekem kijkt hij weleens jaloers naar leeftijdsgenoten van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht. Die spelen wekelijks in de Keuken Kampioen Divisie. "Het is wel een gemis dat wij er niet inzitten. Ik speel nu mijn wedstrijden in de Onder 21 competitie, wat ook mooi is, maar het is toch wel anders dan dat je in de KKD zou spelen. Dat is echte-mannen-voetbal."

De middenvelder heeft daarom een duidelijk doel met de beloftenploeg: zo snel mogelijk promoveren. "Daar doen we nu alles aan. Dan moeten we kijken of we daar kunnen komen", aldus Naujoks, die ook persoonlijk een duidelijke doelstelling heeft. "Mijn plan is om zoveel mogelijk met het eerste mee te doen, zowel met trainingen als met wedstrijden. Als dat niet kan moeten we misschien kijken naar een andere optie om in een eerste team te spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen