Twee nieuwe WK-deelnemers bekend: PEC-verdediger naar Qatar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 maart 2022 – Saoedi-Arabië mag Japan dubbel bedanken in de strijd om een WK-ticket. Doordat de Japanners wonnen van nummer drie Australië, is Saudie-Arabië automatisch geplaatst voor het toernooi. De ploeg speelt later vanmiddag nog tegen China, maar dat duel gaat dus om des keizers baard.

Twee nieuwe WK-deelnemers bekend: PEC-verdediger naar Qatar

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Iran en Zuid-Korea waren al zeker van een ticket voor het mondiale eindtoernooi. Nu zijn er nog twee tickets vergeven. Japan, met PEC Zwolle-verdediger Yuta Nakayama als invaller binnen de lijnen, won met 2-0 van Australië. Het laatste duel in de groepsfase van het kwalificatietoernooi is tussen nummer twee Saoedi-Arabië en nummer drie Australië. Het had een kraker kunnen zijn, mits de ploeg gewonnen had van Japan. Dat gebeurde niet, waardoor het gat tussen beide landenteams vier is met nog maar een wedstrijd op het programma.

Australië is in kwalificatiegroep B wel zeker van de derde plaats. Dat geeft recht op een play-offduel tegen de nummer drie uit de groep A. Dat is naar alle waarschijnlijkheid de Verenigde Arabische Emiraten, al moeten in die poule alle ploegen nog twee duels spelen. Daardoor kan de stand nog veranderen. De winnaar van dat duel mag zich opmaken voor de beslissende wedstrijd tegen de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de eindronde in Qatar, eind dit jaar.

Geplaatste ploegen uit Azië: Gastheer Qatar, Iran, Zuid-Korea, Japan, Saoedi-Arabië

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd