Welke trainer staat er na dit seizoen aan het roer bij FC Utrecht?

24 maart 2022 – FC Utrecht heeft deze week afscheid genomen van René Hake. Het huidige seizoen wordt afgemaakt door Rick Kruys met mentor Dick Advocaat, maar dat is slechts een tussenoplossing. De Domstedelingen moeten op zoek naar een nieuwe trainer voor in het volgende seizoen. FC Update.nl zet een aantal mogelijke kandidaten op een rijtje.

Welke trainer staat er na dit seizoen aan het roer bij FC Utrecht?

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Henk Fraser
Een naam die direct de revue passeerde na het vertrek van René Hake was Henk Fraser. De oefenmeester van Sparta Rotterdam vertrek na dit seizoen bij de club uit de havenstad, waardoor een stap omhoog in de Eredivisie voor hem lonkt. Misschien is FC Utrecht wel de juiste vervolgstap voor de 55-jarige trainer.

Mark van Bommel
Mark van Bommel dacht na zijn ontslag bij PSV zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen bij het Duitse VfL Wolfsburg, maar ook dat avontuur eindigde in mineur. Van Bommel begon nog goed aan de competitie, maar door een reeks tegenvallende resultaten werd de 44-jarige trainer al zeer snel op straat gezet. Daardoor zit de oud-middenvelder momenteel zonder club en is hij in afwachting van een nieuwe uitdaging. Kan Van Bommel zijn nog prille carrière als trainer in Utrecht nieuw leven in blazen?

Jon Dahl Tomasson
Na successen met Malmö, waarmee hij twee keer kampioen werd en de Champions League haalde, vertrok Jon Dahl Tomasson eind december bij de Zweedse topclub. Hij wilde weer in Nederland gaan wonen, waardoor direct de link met een Nederlandse club werd gelegd: SC Heerenveen. Die deal is er niet van gekomen, aangezien Tomasson iets hoger mikt. Zou FC Utrecht een mooie vervolgstap kunnen zijn voor de Deense oefenmeester?

Sjors Ultee
Met Fortuna Sittard vecht Sjors Ultee momenteel tegen degradatie. Zijn ploeg staat nu op de zestiende plek, wat betekent dat de Limburgers de nacompetitie in zouden moeten. Voor Ultee is na dit seizoen de tijd misschien rijp voor een nieuwe stap in zijn carrière. Het is echter de vraag in hoeverre een club als FC Utrecht het aan zou durven om de 34-jarige trainer, die bekend staat om zijn tactische kwaliteiten, aan te stellen als nieuwe trainer voor het volgende seizoen.

Jaap Stam
Ook de naam van Jaap Stam wordt genoemd. De oud-verdediger is sinds zijn vertrek bij het Amerikaanse FC Cincinnati al een tijdje werkloos, waardoor het voor de oud-verdediger tijd wordt voor een nieuwe uitdaging. Echter heeft Stam zijn prestaties in zijn trainerscarrière niet mee. Zijn periode bij Feyenoord verliep dramatisch, terwijl hij ook vanwege teleurstellende prestaties werd ontslagen door FC Cincinnati. Durft FC Utrecht het aan met de 49-jarige trainer? 

Sipke Hulshoff
Sipke Hulshoff zit in een luxepositie. De huidig trainer van het beloftenelftal van Feyenoord stond naar verluidt in de belangstelling van clubs uit de Eredivisie, waaronder Go Ahead Eagles en kan volgend seizoen de stap maken naar het eerste elftal van de Rotterdammers als assistent. Hulshoff staat bekend als een tactische goede trainer, die volgend seizoen in ieder geval een stapje omhoog kan maken. Mogelijk komt FC Utrecht ook bij de 47-jarige Leeuwarder uit.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd