Özil opnieuw op dood spoor: Fenerbahçe zet duo uit selectie

24 maart 2022, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mesut Özil maakt voorlopig geen deel meer uit van de selectie van Fenerbahçe. Dat maakte de Turkse club donderdag in een zeer kort statement bekend. De reden van het besluit werd daarbij niet bekendgemaakt. 

Op social media en de eigen website vermeldde Fenerbahçe kort dat Mesut Özil en ploeggenoot Ozan Tufan voorlopig niet meer welkom bij het eerste elftal. Dit zonder verdere toelichting dus, al denken Turkse media te weten dat de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Konyaspor de aanleiding was.

Özil stond aan de aftrap van dat duel, maar werd al in de rust naar de kant gehaald. Hij zou het verbaal aan de stok hebben gekregen met zijn trainer Ismail Kartal. Volgens Turkse media lijkt het er zelfs op dat een terugkeer bij de selectie uitgesloten is zolang Kartal trainer blijft. Een zomers vertrek van de Duitser is daarom een mogelijkheid.

In januari 2021 bleek Fenerbahçe nog een welkome oplossing voor Özil, die bij Arsenal op een dood spoor was geraakt. Dit seizoen was hij ondanks diverse blessures geregeld van waarde voor de club. In 22 wedstrijden scoorde hij acht keer en gaf hij twee assists. Het contract van de 33-jarige Özil loopt nog tot medio 2024. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen