Overmars maakt veel los in België: ook tweede sponsor haakt af

24 maart 2022, 18:11

De aanstelling van Marc Overmars als directeur voetbalzaken van Antwerp FC zou wel eens voor een sneeuwbaleffect kunnen gaan zorgen. Donderdagochtend maakte sponsor Select Group al bekend de samenwerking met de club stop te zetten, en inmiddels is ook een tweede sponsor afgehaakt. 

Het gaat om havenbedrijf Descroes, dat sinds drie jaar partner is van de Antwerpse club. "We hebben deze ochtend laten weten dat we het contract stopzetten", vertelde mede-eigenaar Maxim van Hoorebeeck aan Het Laatste Nieuws. "We hebben de voorbije jaren werk gemaakt van professionalisering, waarden en normen en meer vrouwen op de werkvloer. Wij willen een duidelijk signaal geven dat wij niet denken zoals het Antwerp-bestuur." 

"We hebben op dit moment nog een overeenkomst van twee jaar met de club", vervolgde hij. "Maar zelfs al leggen zij een boete op voor het verbreken van ons contract, dan nog houden wij onze poot stijf. Het is jammer dat de aanstelling van Overmars niet eerst besproken is met de sponsors. Ook commercieel vind ik het een slechte keuze."

De twee afgehaakte bedrijven behoren niet tot de belangrijkste sponsors van de club, maar ook die geven aan te twijfelen. "We kunnen op dit moment moeilijk een standpunt innemen", zei Cedric Vanhenckxthoven namens Heylen Vastgoed, wat wél een van de grote sponsors van de club is. "Ik begrijp dat iedereen verrast is over de snelheid van zijn terugkeer in het voetbal. Ik hoop dat de club en de voorzitter een goede inschatting maken."

Ziekenhuisgroep

Naast de twee sponsors besloot ook de Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA, de grootste van Vlaanderen, niet langer met de club samen te werken. Woordvoerder Tom van de Vreken: "Als we onze duizenden medewerksters en honderdduizenden patiëntes in de ogen willen blijven kijken, kunnen we het niet maken om hiermee door te gaan. Respect en professionaliteit zijn twee van onze kernwaarden. Die waarden trekken we door in de contacten met en keuze van onze partners."

Lees ook: Antwerp-sponsor weg na komst Overmars: 'Ten zeerste verbaasd'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen