Turkije mét Kökcü op jacht naar WK-ticket tegen Ronaldo en co

24 maart 2022, 19:49

Feyenoorder Orkun Kökcü is vanavond basisspeler in de belangrijke ontmoeting tussen Portugal en Turkije. De twee landen nemen het tegen elkaar op om in de race te blijven voor een ticket voor het WK van dit najaar. De winnaar van het duel speelt dinsdag een finale tegen Italië of Noord-Macedonië.

Kökcü debuteerde in september 2020 voor zijn nationale ploeg en speelde sindsdien dertien interlands. Dankzij zijn goede vorm bij Feyenoord is hij sinds dit seizoen bovendien basisspeler. In de meest recente interland, de 1-2 zege op Montenegro in de WK-kwalificatiepoule waar ook Nederland in zat, tekende de middenvelder voor zijn eerste interlanddoelpunt. Eerder zette hij al twee assists op zijn naam. 

Ook vandaag is er dus plek voor Kökcü in de basiself. Daar staan ook andere namen zoals spits Burak Yilmaz, verdedigers Merih Demiral en Caglar Söyüncü en natuurlijk sterspeler Hakan Calhanoglu. Tegenstander Portugal blijft echter favoriet dit duel. Het treedt aan met onder meer Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes en Diogo Jota in de basis.

Sadilek en Karlsson

Naast Kökcü komen er om 20:45 uur ook nog twee andere Eredivisie-spelers in actie. Michal Sadilek is de linksback van Tsjechië, dat in de play-offs om een WK-ticket op bezoek gaat bij Zweden. Bij de thuisploeg zit Jesper Karlsson op de reservebank. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen