Ronaldo zwijnt met Portugal en heeft WK-ticket voor het grijpen

24 maart 2022, 23:05

Portugal heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de beslissende ronde in de play-offs om een WK-ticket. Het moest daarvoor af zien te rekenen met Turkije en leek dat al snel te doen. De Turken kwamen na rust echter terug, maar zag Burak Yilmaz laat in de wedstrijd een strafschop missen. Dat bleek een dure misser, want het kostte het land het WK. Portugal maakt daar dus wel kans op, maar moet nog wel langs stuntploeg Noord-Macedonië.

Dat Portugal op het WK thuishoort, zullen maar weinigen tegenspreken. Toch is dat nog lang niet zeker, omdat het in november in de slotfase van de beslissende wedstrijd tegen de Servië de 1-2 tegen kreeg. Zo was het dus veroordeeld tot de play-offs, waar het vandaag Turkije trof - de nummer twee van groep G achter Nederland. Uiteraard ging Portugal, met spelers als Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes en Diogo Jota gewoon aan de aftrap, het duel in als de grote favoriet. Die status maakte het al snel waar.

Het duurde namelijk slechts een kwartier voor de eerste Portugese treffer in het net lag. Een schot van Bernardo Silva belandde via de paal weer in het veld, waar Otavio 'm vervolgens het lege doel in kon schieten. De middenvelder van FC Porto stond tegen het einde van de eerste helft ook aan de basis van de tweede treffer. Hij legde de bal keurig op het hoofd van Diogo Jota, die in de korte hoek knap een gaatje wist te vinden. Portugal ging met een 2-0 voorsprong de rust in en voor Turkije, waar Feyenoord Orkun Kökcü overigens in de basis stond, leek de WK-droom al zo goed als voorbij.

Toch knokten de Turken zich halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd. Burak Yilmaz was trefzeker na een geweldige combinatie met Cengiz Ünder, waarbij vooral het werk van laatstgenoemde subliem was. Zo keerde de spanning terug in Porto en kon Turkije op jacht naar de 2-2. Dé kans daartoe kreeg de ploeg in de 85e minuut. De bal ging op de stip na een handsbal van José Fonte en doelpuntenmaker Yilmaz ging achter de bal staan.

Dat moment zal de 36-jarige vedette echter nog lang achtervolgen. Yilmaz legde aan, maar jaagde de bal vervolgens over het doel van Diogo Costa heen. Het bleek een misser die de Turken uiteindelijk dus het WK zou kosten. Portugal maakt dankzij de zege nog wel kans om erbij te zijn. Dan moet het komende dinsdag in de finale van de play-offs zien te winnen van Noord-Macedonië. De EK-opponent van Oranje versloeg favoriet Italië en mag blijven dromen.

Lees ook: Historisch! EK-winnaar Italië niet naar WK door Noord-Macedonië

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen