Chiellini na deceptie Italië: "Het is niet zo dat we arrogant waren"

24 maart 2022, 23:35

Ondanks de verschrikkelijk pijnlijke nederlaag tegen Noord-Macedonië die Italië het WK-ticket kostte, verscheen Giorgio Chiellini al snel voor de camera. De veteraan was uiteraard aangeslagen en had moeite om met een uitleg te komen.

"Het is moeilijk te verklaren", begon Chiellini in gesprek met RAI Sport. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar hebben alleen het doelpunt niet gemaakt. Je kunt niet zeggen dat we arrogant waren. Het is niet dat we de kansen niet hebben gecreëerd. We hebben 32 keer op doel geschoten. Achterin hebben we ook amper iets weggegeven." 

Hoewel het uiteindelijk toch mis ging, wijt Chiellini de uitschakeling vooral aan eerdere resultaten. "We hebben tussen september en nu fouten gemaakt en daar betalen we nu de prijs voor. Ik ben trots op mijn teamgenoten en op deze groep. Op dit moment zijn we duidelijk aangeslagen. We moeten helemaal opnieuw beginnen." 

Als het aan de verdediger ligt, heeft het falen geen gevolgen voor bondscoach Roberto Mancini. "Ik hoop dat we met hem verder gaan. Hij heeft ons zoveel gegeven", zo stelde hij. Of de 36-jarige Chiellini zelf zijn laatste wedstrijd voor Italië gespeeld heeft? "Dat zullen we wel zien. Dit is niet het moment om het daarover te hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen