Chiellini gebroken na uitschakeling: "We zijn vernietigd"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 maart 2022 – Voor de tweede keer op rij is Italië niet van de partij tijdens het WK voetbal. De regerend Europees kampioen werd in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door Noord-Macedonië, dat in blessuretijd voor de winnende goal tekende. Aanvoerder Giorgio Chiellini kon zijn ogen na afloop niet geloven.

Chiellini gebroken na uitschakeling: "We zijn vernietigd"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het is moeilijk uit te leggen", verzuchtte hij na afloop in gesprek met RaiSport. "Dit is een grote teleurstelling. Zelfs vandaag hebben we een geweldige wedstrijd gespeeld, maar we hebben niet gescoord. We waren niet geweldig, we misten zeker iets. Maar we hebben fouten gemaakt van september tot vandaag en die zijn ons duur komen te staan."

Lees ook: Italië spreekt van apocalyps na debacle: 'We zijn in de hel beland'

"Het is duidelijk dat we teleurgesteld en vernietigd zijn", vervolgde de centrumverdediger. "We moeten opnieuw beginnen. Het is moeilijk om ter plekke commentaar te geven. Er zal een grote leegte blijven en ik hoop dat deze leegte die energie kan geven om opnieuw te beginnen." Als het aan Chiellini ligt, wordt bondscoach Roberto Mancini niet geslachtofferd. "Hij is onmisbaar voor dit nationale team. We moeten opnieuw beginnen om te winnen en terug te keren naar top en over vier jaar naar het WK te gaan."

Joringho miste tweemaal vanaf elf meter tijdens de WK-kwalificatiepoule. Dat bleken achteraf dure missers. "Ik denk daar nog iedere dag aan en het zal me voor de rest van mijn leven achtervolgen", sprak de middenvelder na afloop geëmotioneerd.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd