Oranje-beul Yilmaz zet na Turkse sof punt achter interlandcarrière

25 maart 2022, 11:26

Burak Yilmaz heeft besloten niet meer beschikbaar te zijn voor de nationale poeg van Turkije. De 36-jarige spits van LOSC Lille streed donderdagavond in de halve finales van de play-offs tegen Portugal om een WK-ticket, maar ging met 3-1 onderuit. Daardoor ging de laatste kans op een eindronde voor de spits in rook op.

Yilmaz zorgde na een uur spelen nog voor de aansluitingstreffer tegen Portugal en mocht tot de blessuretijd blijven hopen op een stunt, maar de Turken slikten uiteindelijk een 3-1 nederlaag. Dat was de spits aan te rekenen: hij miste vanaf elf meter de kans op de gelijkmaker. Daardoor komt er voor hem een einde aan een fraaie interlandloopbaan. In 77 wedstrijden was de spits goed voor 31 treffers. Tijdens het afgelopen EK, dat werd afgesloten met drie nederlagen in de groepsfase, droeg hij de aanvoerdersband.

Lees ook: Ronaldo zwijnt met Portugal en heeft WK-ticket voor het grijpen

Sinds de eeuwwisseling is er geen speler die vaker trefzeker was tegen het Nederlands elftal dan Yilmaz. De 36-jarige spits was in zeven interlands tegen Oranje goed voor vijf treffers, waarmee hij onder meer Cristiano Ronaldo voorblijft. Yilmaz was vorig jaar maart met een hattrick nog dé grote man aan Turkse zijde tijdens de 4-2 overwinning op Oranje, dat desondanks een ticket voor het WK in Qatar bemachtigde.

Na afloop van de verloren wedstrijd gaf Yilmaz tegen Turkse media aan dat zijn besluit niets te maken had met het missen van de penalty. "Dit is gewoon een logische beslissing. Het is tijd dat jongere spelers de Turkse ploeg bij de hand gaan nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen