Domper voor herstelde Van Gaal: drie internationals naar huis

25 maart 2022, 11:44

Bondscoach Louis van Gaal heeft afscheid moeten nemen van drie spelers. Jurriën Timber (Ajax), Cody Gakpo en Jordan Teze (beiden PSV) trekken vandaag nog de deur in Zeist achter zich dicht en keren terug naar hun clubs. Het trio kampt met fysieke problemen en krijgen de kans om in alle rust aan hun herstel te werken.

Gakpo en Timber meldden zich al met lichte klachten in Zeist. Zij trainden de afgelopen dagen individueel. Van Gaal haalde het geblesseerde duo bij de groep om hen alvastin te lichten over het systeem dat komende winter hoogstwaarschijnlijk zal worden gebruikt als het Nederlands elftal deelneemt aan het WK in Qatar. Voorafgaand aan de oefenduels met Denemarken en Duitsland zit de interlandweek er voor hen echter op.

Ook Jordan Teze vertrekt. De verdediger van PSV heeft een blessure overgehouden aan de training van donderdag. Uit medisch onderzoek is gebleken dat de verdediger niet op tijd fit is voor de oefenwedstrijden van later deze week. Vooral zijn werkgever PSV zal hopen dat de schade meevalt. De verdediger gaat een belangrijke rol spelen in de titelstrijd in de Eredivisie.

Omdat er geen vervangers worden opgeroepen, bestaat de selectie nu uit 25 spelers. Bondscoach Van Gaal heeft zelf zijn rentree gemaakt op het trainingsveld. Hij zat de laatste dagen in isolatie vanwege een coronabesmetting, maar verzorgt vrijdagochtend de training.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen