Waarom Oranje in pot 1 van WK-loting opeens weer mogelijk is

25 maart 2022, 13:19

Nadat het Nederlands elftal zich in november vorig jaar plaatste voor het WK in Qatar van deze winter, leek het er lang op dat het tijdens de loting zou worden ingedeeld in pot 2. Toch bestaat er na donderdagavond nog altijd een mogelijkheid om te promoveren en zodoende enkele toplanden te ontlopen in de poulefase. FCUpdate.nl legt uit hoe dat zit.

Gastland Qatar en de zeven hoogst geplaatste landen behoren tot pot 1, waar onder meer Frankrijk, Engeland en Brazilië bijhoren. Omdat Nederland op de tiende plaats van de FIFA-wereldranking staat, moet het dus nog drie plaatsen klimmen. Aangezien nummer zes Italië is uitgeschakeld en niet op het WK actief zal zijn, schuift Oranje automatisch een plekje op. Datzelfde zal gebeuren als nummer acht Portugal het WK via de play-offs mist.

In dat geval hoeft het alleen nog Denemarken in te halen. De huidige nummer negen van de ranglijst wordt gepasseerd als Oranje erin slaagt de twee oefeninterlands tegen de Denen én Duitsland om te zetten in een overwinning. 

De loting wordt volgende week vrijdag om 17.00 uur Nederlandse tijd verricht in Qatar. Daarbij zullen acht poules worden samengesteld

De huidige FIFA-ranglijst

1. België

2. Brazilië

3. Frankrijk

4. Argentinië

5. Engeland

6. Italië (geen WK-ticket)

7. Spanje

8. Portugal (mogelijk geen WK-ticket)

9. Denemarken

10. Nederland

11. Duitsland

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen