'Nieuwe megadeal Manchester United slecht nieuws Van de Beek'

25 maart 2022, 18:30

Het perspectief voor Donny van de Beek in de komende zomer lijkt niet meteen heel groot bij Manchester United. De Nederlandse middenvelder ziet namelijk hoe Bruno Fernandes – een van zijn grootste concurrent op het middenveld van The Red Devils – op het punt staat om zijn handtekening te zetten onder een nieuwe megadeal.

Volgens FootballTransfers staat alles namelijk in de steigers voor een nieuwe, vijfjarige verbintenis voor de Portugese middenvelder. Manchester United ziet in hem de toekomst, want de 27-jarige middenvelder krijgt een verdubbeling van zijn huidige salaris en komt daarmee op gelijke hoogte van Jadon Sancho, met iets meer dan 21 miljoen euro loon per seizoen. Momenteel staat hij nog voor iets meer dan tien miljoen euro in de boeken bij United.

Fernandes is een van de concurrenten voor de Nederlander, maar blijft dus een belangrijke pijler voor Manchester United, waar Erik ten Hag mogelijk de nieuwe manager wordt. Met het aanstaande transfervrije vertrek van Paul Pogba komt er overigens wel een plekje vrij in de selectie voor Van de Beek. Ook Juan Mata en Jesse Lingard trekken de deur achter zich dicht, al hebben zij dit seizoen sowieso een kleine rol bij de nummer vijf van de Premier League.

Lees ookKritiek op Van de Beek zwelt weer aan: "Dat mist hij wel"

Van de Beek wordt momenteel verhuurd aan Everton, waar hij tot zijn afwezigheid de laatste tijd een vaste waarde was onder Frank Lampard. De laatste twee duels kampte hij met ziekte, vermoedelijk een coronabesmetting. In de zes wedstrijden namens The Toffes scoorde hij overigens nog niet, waardoor hij zich voor een nieuwe kans in Manchester nog niet écht heeft laten zien.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen