Denen tegen Oranje zonder Eriksen in de basis

26 maart 2022, 13:18

Christian Eriksen keert zaterdagavond als bankzitter terug in de Johan Cruijff Arena, waar hij tien jaar geleden zijn carrière lanceerde op het middenveld van Ajax. Bondscoach Kasper Hjulmand kiest ervoor om de middenvelder van Brentford nog niet vanaf het beginsignaal te laten starten.

"Het is een groot moment. Het gaat verder dan alleen voetbal...", aldus Hjulmand tegen de NOS, waar hij bevestigde dat Eriksen als invaller binnen de lijnen zal komen. Eriksen staat voor zijn eerste minuten voor de nationale ploeg sinds vorig jaar juni, toen hij tijdens de eerste poulewedstrijd van Denemarken tegen Finland naar het gras ging met een hartstilstand.

Dankzij adequaat optreden van de aanwezige medici viel de schade mee en kon hij zelfs zijn voetballoopbaan hervatten. Dat motiveerde Hjulmand om Eriksen op te nemen in zijn selectie. "Hij zal waarschijnlijk speeltijd krijgen, maar begint niet in de basis", aldus de Deense bondscoach, die dolblij is met de terugkeer van zijn spelmaker.

"Hij is waarschijnlijk de beste voetballer die Denemarken de laatste tien jaar heeft gehad. Het is de volgende stap voor Christian om zijn rentree te maken in het Deense elftal", constateert Hjulmand. De Denen treden zaterdagavond om 20.45 uur aan tegen het Nederlands elftal.

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen