Denen tegen Oranje zonder Eriksen in de basis

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 maart 2022 – Christian Eriksen keert zaterdagavond als bankzitter terug in de Johan Cruijff Arena, waar hij tien jaar geleden zijn carrière lanceerde op het middenveld van Ajax. Bondscoach Kasper Hjulmand kiest ervoor om de middenvelder van Brentford nog niet vanaf het beginsignaal te laten starten.

Denen tegen Oranje zonder Eriksen in de basis

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het is een groot moment. Het gaat verder dan alleen voetbal...", aldus Hjulmand tegen de NOS, waar hij bevestigde dat Eriksen als invaller binnen de lijnen zal komen. Eriksen staat voor zijn eerste minuten voor de nationale ploeg sinds vorig jaar juni, toen hij tijdens de eerste poulewedstrijd van Denemarken tegen Finland naar het gras ging met een hartstilstand.

Dankzij adequaat optreden van de aanwezige medici viel de schade mee en kon hij zelfs zijn voetballoopbaan hervatten. Dat motiveerde Hjulmand om Eriksen op te nemen in zijn selectie. "Hij zal waarschijnlijk speeltijd krijgen, maar begint niet in de basis", aldus de Deense bondscoach, die dolblij is met de terugkeer van zijn spelmaker.

"Hij is waarschijnlijk de beste voetballer die Denemarken de laatste tien jaar heeft gehad. Het is de volgende stap voor Christian om zijn rentree te maken in het Deense elftal", constateert Hjulmand. De Denen treden zaterdagavond om 20.45 uur aan tegen het Nederlands elftal.

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd