Lodewijks kiest opvallende favoriete goalie: "Een reus, topatleet"

26 maart 2022 – Patrick Lodewijks vindt dat Lars Unnerstall op dit moment de beste doelman van de Eredivisie is. De voormalig goalie van onder meer Feyenoord geniet van het spel van de Duitser in dienst van FC Twente. Ook weet hij waarom er in Nederland een keepersprobleem is.

Lodewijks kiest opvallende favoriete goalie: "Een reus, topatleet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"De beste doelman in de eredivisie is een Duitser, Unnerstall van FC Twente", vertelt Lodewijks in een interview over doelmannen met De Volkskrant. "Een reus, een topatleet, geweldige reflexen. Maar hij was tweede keus bij PSV, omdat hij niet goed kon meevoetballen. PSV haalde Yvon Mvogo, want die kon wel goed meevoetballen. Ja, ik zeg dit bewust op cynische toon."

Lodewijks ziet dan ook een duidelijk verschil tussen sluitposten uit Nederland en Duitsland. "Het is niet zo gek dat Duitse doelmannen veelgevraagd zijn in Europa. Dat Ter Stegen en Neuer de beste zijn. Kijk alleen naar het verschil in postuur tussen veel Duitse doelmannen en eredivisiekeepers. Zij zijn reuzen, bij ons kun je als je een goede trap hebt met 1 meter 78 en een rank lijf ook eerste keeper zijn."

Toevallig speelt Oranje aanstaande dinsdag een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Daar staat Neuer naar alle waarschijnlijkheid onder de lat. Aan onze kant krijgt Mark Flekken de kans om zich te laten zien aan bondscoach Louis van Gaal. De Limburger speelt al zijn gehele loopbaan in Duitsland en is inmiddels actief bij Freiburg. Hij moet Justin Bijlow voorlopig vervangen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd