Opstelling Oranje: debutant Flekken, verrassingen door Van Gaal

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 maart 2022 – Louis van Gaal heeft zijn opstelling voor de oefeninterland tegen Denemarken bekendgemaakt. De bondscoach stuurt in de persoon van Mark Flekken een debutant het veld op. Oranje oefent tegen de Denen in een nieuw systeem: 1-3-4-1-2.

Opstelling Oranje: debutant Flekken, verrassingen door Van Gaal

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Onder de lat staat dus Flekken, de doelman van het Duitse Freiburg. De Limburger krijgt zijn kans omdat onder meer Justin Bijlow niet van de partij is vanwege een blessure. De drie verdedigers in het hart van de defensie zijn Nathan Aké, Matthijs de Ligt een aanvoerder Virgil van Dijk. Zij worden geflankeerd door Daley Blind en Denzel Dumfries.

Het blok op het middenveld wordt daarnaast gevormd door Teun Koopmeiners, die bij zijn club Atalanta Bergamo al ervaring heeft met dit systeem. Ook Frenkie de Jong staat op het middenveld, terwijl Steven Berghuis de meest aanvallende rol heeft. De linkspoot speelt bij Ajax ook vooral vanaf het middenveld en ook Van Gaal ziet voorlopig de 'nummer 10' in Berghuis.

In aanvallend opzicht zijn de opties groot, omdat Van Gaal er dus voor kiest om met twee spitsen te beginnen. Na het afvallen van PSV'er Cody Gakpo blijven er nog de nodige aanvallers over. Tegen de Denen kiest de ervaren oefenmeester voor Memphis Depay en Steven Bergwijn. Zij moeten voor gevaar gaan zorgen tegen de stugge tegenstander uit Scandinavië.

Opstelling Oranje: Flekken; De Ligt, Van Dijk, Aké; Dumfries, F. de Jong, Koopmeiners, Blind; Berghuis; Memphis, Bergwijn.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd