Excelsior scoort twee keer snel en heeft Eredivisie scherp in zicht

26 maart 2022, 20:36

Excelsior is ook na zaterdagavond nog volop in de race voor directe promotie naar de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen in eigen stadion gemakkelijk met 3-0 van hekkensluiter Helmond Sport. Zodoende heeft de ploeg van Marinus Dijkhuizen nummer twee FC Volendam in het vizier.

De supporters in het Van Donge & De Roo Stadion hadden hun stoeltje pas negen minuten bezet toen Excelsior de score al opende. Een afgemeten voorzet van Brandon Ormonde-Ottewill werd op waarde geschat door Mats Wieffer, die de bal fraai tegendraads binnen wist te koppen. In de eerste helft kreeg de gastheer kansen op meer, maar Helmond hield de schade beperkt.

Dat lukte na de thee niet meer. Excelsior voetbalde door toen Kevin Bukusu geblesseerd naar het kunstgras ging en uiteindelijk kopte doelpuntenmachine Thijs Dallinga op aangeven van Reuven Niemeijer knap binnen. Daarmee was de wedstrijd beslist, al bleef Excelsior jagen op meer doelpunten. Het slotakkoord was voor captain Redouan El Yaakoubi. Hij zorgde met een schot van ver voor de 3-0.

Door de driepunter nadert Excelsior nummer twee Volendam tot op twee punten. De Volendammers hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie moet dus sowieso hopen op een misstap van de concurrent. Excelsior speelt zelf nog tegen Almere City FC, Telstar, MVV Maastricht, Jong AZ, VVV-Venlo en NAC Breda.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!