Van Gaal verklaart: "Blind is veel verder dan Malacia en Wijndal"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 maart 2022 – Het Nederlands elftal neemt het zaterdagavond op tegen Denemarken. Hoewel het een oefenwedstrijd betreft, is het voor Louis van Gaal een zeer belangrijke wedstrijd om zijn 5-3-2-systeem uit te testen. Binnen dat systeem heeft hij een aantal lastige keuzes moeten maken, die hij uitlegt voor de camera van de NOS.

Van Gaal verklaart: "Blind is veel verder dan Malacia en Wijndal"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo begint aanvoerder Georginio Wijnaldum op de bank. "Dat is altijd heel moeilijk. Hij doet zijn uiterste best, maar is niet in zijn beste vorm. Als je dan een aanvoerder ernaast moet zetten, is dat niet leuk. Hij reageerde professioneel, maar was wel heel erg teleurgesteld. Het gaat om de vorm bij de club. Ik leen spelers en wij kijken met alle scouts naar heel veel spelers. Daarin moet ik een keuze maken en dan is het lastig een keuze te maken voor een speler die niet al te veel heeft gespeeld."

Toch vond Van Gaal het niet lastig om de beste elf spelers bij elkaar te zetten. "Ik heb met verschillende opstellingen gespeeld in de training. Dan kijk je vanuit een bepaalde visie en dan komt die opstelling er gewoon uit rollen. Het is veel moeilijker om spelers die normaal spelen, teleur te stellen." Daarnaast kiest de bondscoach ervoor om Daley Blind op linksback te zetten, waarmee hij de voorkeur krijgt boven Tyrell Malacia en Owen Wijndal.

Lees ook: Opstelling Oranje: debutant Flekken, verrassingen door Van Gaal

"In mijn ogen is Blind veel verder dan Malacia en Wijndal. Ik heb Blind ook als linker centrale verdediger opgesteld in de trainingen, maar daar had hij weinig invloed. Op deze positie heeft hij veel meer invloed op het spel in balbezit." Verder valt ook op dat de in uitstekende vorm verkerende Arnaut Danjuma Groeneveld op de bank zit, terwijl Steven Bergwijn wel speelt.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd