Oranje houdt hoop op pot 1 bij droomrentree Eriksen

26 maart 2022, 22:45   Bijgewerkt: 26 maart 2022, 22:50

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond het oefenduel tegen Denemarken gewonnen. In Amsterdam was de ploeg van bondscoach Louis van Gaal met 4-2 te sterk voor de halve finalist van het afgelopen EK.

Bij Oranje maakte doelman Mark Flekken (SC Freiburg) zijn interlanddebuut tussen de palen. De goalie zag hoe zijn teamgenoten vurig van start gingen. Leicester City-keeper Kasper Schmeichel moest tot twee keer toe redding brengen. Eerst maakte hij een gevaarlijk schot van Steven Bergwijn onschadelijk, daarna reageerde hij alert op een poging van Memphis in de korte hoek.

Toch liet ook het antwoord van Oranje niet lang op zich wachten. Dit keer was het Steven Berghuis die een panklare voorzet afleverde, met ditmaal Nathan Aké als eindstation. De kopbal van de Manchester City-verdediger was Schmeichel te machtig. Op slag van rust breidde Oranje de marge uit: nadat Berghuis op de hakken werd getrapt, benutte Memphis de verkregen strafschop: 3-1.

Een bijzonder moment bij de start van de tweede helft was de terugkeer van Christian Eriksen bij de Deense nationale ploeg, sinds die zo tragisch afgelopen EK-wedstrijd tegen Finland op 12 juni van vorig jaar. In dat duel ging de oud-Ajacied naar de grond na een hartstilstand. Eriksen luisterde zijn rentree in het shirt van zijn land op formidabele wijze op. De Brentford-speler schoot twee minuten na zijn invalbeurt de bal uit een fraaie aanval hard en hoog achter Flekken: 3-2. De treffer van Eriksen kon op applaus rekenen van een deel van het Oranje-publiek.

Toch was het weer Bergwijn die het verschil maakte. De Tottenham-aanvaller kapte naar binnen en schoot de bal hard en hoog achter Schmeichel. Daarna toonde Eriksen nogmaals zijn klasse: een fraaie inzet van ver spatte uiteen op de paal. Daarna zette Van Gaal het op een wisselen en kwam Oranje niet meer in de problemen, al werd een treffer van Pierre-Emile Højbjerg nog afgekeurd wegens duwen.

Door de zege op Denemarken mag Nederland nog altijd hopen op een plek in pot 1 van de loting voor het WK in Qatar, die volgende week in dat land wordt verricht. Die kans lijkt enkel nog realistisch als Portugal het eindtoernooi misloopt door te verliezen van Italië-beul Noord-Macedonië. Dinsdag neemt Oranje het in Amsterdam op tegen Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen