Oranje op Rapport: Bergwijn de grote uitblinker, achterhoede zwak

26 maart 2022, 22:54   Bijgewerkt: 26 maart 2022, 23:51

Oranje heeft de eerste echte test richting het WK in Qatar uitstekend doorstaan. In de Johan Cruijff ArenA werd Denemarken met 4-2 verslagen door de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. Dat leverde de volgende beoordelingen op voor onze landgenoten.

Basisspelers

Mark Flekken - 5

Kreeg niet bijzonder veel te doen bij zijn debuut, maar vooral de eerste tegengoal zal men bijblijven. Geen grote fout, maar een doelman die heerst in zijn strafschopgebied had die bal gevangen.

Daley Blind - 4.5

Verloor het kopduel van Jannik Vestergaard. Gezien zijn twee meter geen schande, maar qua timing had dat beter gemoeten. Bij de tweede treffer werd hij er op snelheid uitgelopen.

Nathan Aké - 6.5

Was de beste verdediger tegen Denemarken. Deed geen gekke dingen, stond zijn mannetje in verdedigend opzicht en was ook nog eens belangrijk met een treffer.

Virgil van Dijk - 5

Stond bij de tweede treffer helemaal verkeerd. Van Dijk had alleen oog voor de bal, maar hij was op dat moment de vrije man die Christian Eriksen had moeten opmerken.

Matthijs de Ligt - 5.5

Af en toe ongelukkig in de keuzes die hij maakte aan de bal. De tegengoals waren hem niet direct te verwijten, maar het stond twee keer niet goed. Mag daarin best wat meer sturing geven.

Denzel Dumfries - 6

Speelde voor zijn doen een wat tamme wedstrijd. Werkte hard, maar zijn rushes kwamen niet zo goed uit de verf als de laatste maanden bij Inter.

Teun Koopmeiners - 6

Kreeg op het middenveld de voorkeur boven onder meer Georginio Wijnaldum en deed het prima. Speelde geen grootse wedstrijd, maar hield zich staande.

Frenkie de Jong - 6

Als blok voor de verdediging was hij net als collega Koopmeiners niet heel bijzonder, maar ook De Jong kan terugkijken op de degelijke wedstrijd.

Steven Berghuis - 7

In de rol van aanvallende middenvelder was de Ajacied bij twee doelpunten direct betrokken. Dat zal Van Gaal zeer tevreden stemmen.

Steven Bergwijn - 8

Bij Tottenham Hotspur zit deze aanvaller te verpieteren op de bank, maar dat kan na de interlandperiode wel eens anders zijn. Bergwijn had met twee geweldige doelpunten een groot aandeel in de overwinning.

Memphis Depay - 6.5

Zoals altijd zagen we een ijverige Memphis, al ging er ook veel mis bij de aanvaller van FC Barcelona. Toch pikte hij vanaf de strafschopstip zijn doelpuntje weer mee.

Invallers

Tyrell Malacia - speelde te kort voor een beoordeling.

Arnaut Danjuma - speelde te kort voor een beoordeling.

Donyell Malen - speelde te kort voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen