Van Dijk eerlijk: "Ik ben nog steeds voorstander van 4-3-3"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 maart 2022 – Nederland boekte zaterdagavond een vrij solide zege op de nummer negen van de wereld: Denemarken. Oranje scoorde er zelf vier, maar kreeg ook twee doelpunten om de oren. Virgil van Dijk gaf na afloop van de wedstrijd bij de NOS aan dat het nieuwe systeem nog even wennen is, ook achterin.

Van Dijk eerlijk: "Ik ben nog steeds voorstander van 4-3-3"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens Van Dijk was het zeker een nuttige oefenwedstrijd. "We winnen en dat is het belangrijkste. We spelen elke wedstrijd om te winnen en dat is logisch. We hebben hier heel veel van geleerd. We hebben tot aan vandaag hard getraind, veel tactiek, veel meetings. Het voelt als work in progress. Er zijn veel goede momenten, maar ook momenten voor verbetering en dat zullen we zeker analyseren."

"In een nieuw systeem worden er andere dingen gevraagd van spelers. Dat heeft wat tijd nodig, maar ik denk dat we veel goede dingen hebben laten zien vandaag. Ik ben nog steeds voorstander van 4-3-3, maar ik ben niet de bondscoach. Hij heeft daar een hele sterke mening over. Vandaag zag je ook wel waarom hij daar een sterke mening over heeft. Toch ben ik tevreden over de meerderheid van de wedstrijd."

Lees ookOranje op Rapport: Bergwijn de grote uitblinker, achterhoede zwak

Ondanks dat de spelers hun voorkeur voor 4-3-3 hebben uitgesproken, geloven zij er wel in dat het kan slagen. "De bondscoach gaf ook aan dat er nog veel ruimte voor verbetering is en daar heb je ook feedback van spelers voor nodig. Dat doen we ook zeker. Vandaag zal dat niet anders zijn. Ik heb heel veel vertrouwen in de groep, maar het is wel anders om dit ook in de wedstrijd te laten zien."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd