Van Gaal reageert op Virgil: "Volgens mij bepaalt de coach dat"

26 maart 2022, 23:30

Louis van Gaal is zeer tevreden met de manier waarop zijn Oranje zaterdagavond voor de dag is gekomen tegen Denemarken. De bondscoach genoot vooral van de eerste helft en zag zijn ploeg na de thee inzakken. Ook ging hij in op de 'kritiek' van aanvoerder Virgil van Dijk.

De captain gaf namelijk aan dat hij de voorkeur geeft aan een 443-systeem. "Virgil heeft die voorkeur en dat heeft hij altijd uitgesproken. Die discussie hebben we al op het begin gehad, maar volgens mij bepaalt de coach welke tactiek er wordt gespeeld. Omdat ik eerst weinig tijd had, heb ik destijds de keuze bij de spelers gelaten. De eerste helft vond ik de uitvoering heel goed. We hebben geen kans weggegeven. Wij hebben zes open kansen gehad en drie doelpunten gemaakt. Dat was top", aldus Van Gaal bij de NOS.

In de tweede helft was Oranje minder in vorm en kon Denemarken terug in de wedstrijd komen. Van Gaal wisselde vervolgens opvallend lat in de ArenA. "In de tweede helft was het verval groot, dat kwam ook omdat Eriksen meer op het middenveld ging spelen. Ik was ook niet van plan om veel te wisselen, de basisspelers mogen zich laten zien. Tegen Duitsland kunnen anderen dat misschien zijn. Behalve als het de spuigaten uitloopt, dan ga ik natuurlijk wel wisselen."

Van Gaal zag ook dat Steven Bergwijn, die bij Tottenham Hotspur weinig aan spelen toekomt, met twee doelpunten een hoofdrol pakte. "Steven heeft dat de vorige twee wedstrijden ook geleverd. In de tussentijd heeft hij weinig gespeeld. Het is misschien gek dat hij speelt, terwijl hij weinig minuten maakt bij zijn club. Ik heb hem dan ook samen met Memphis en Aké gewisseld. Anders gaan ze in de laatste twintig minuten kapot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen