Deze vijf inzichten krijgt het Nederlands elftal tegen Duitsland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 maart 2022 – Het Nederlands elftal won zaterdagavond in het nieuwe systeem van Denemarken, maar de volgende test staat vandaag (dinsdag) alweer voor de deur. Met Duitsland krijgt bondscoach Louis van Gaal in elk geval genoeg nieuwe inzichten. Samen met Jack's Casino blikt FCUpdate.nl vooruit op de vragen waarop we dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA (mogelijk) antwoord op krijgen. 

Deze vijf inzichten krijgt het Nederlands elftal tegen Duitsland

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1. Is Nederland klaar voor het topniveau?
Met Denemarken rekende Nederland weliswaar af met een land dat ongeslagen het WK gehaald heeft. Maar in de poule met Schotland, Israël, Oostenrijk, de Faeroër Eilanden en Moldavië was de tegenstand ook niet heel groot voor de Denen. Duitsland staat ondanks een aantal mislukte eindtoernooien achtereen nog wat hoger in de pikorde en kan worden bestempeld als een absoluut topland. Is Oranje al klaar voor zo'n topniveau in het nieuwe systeem? Bij een zege van Oranje kun je 2,43 keer je inzet terugwinnen! 

2. Hoe zit de driehoek er ditmaal uit bij Oranje?
Louis van Gaal begon zaterdagavond tegen Denemarken met de 'omgekeerde' driehoek. Twee spitsen en één aanvallende middenvelder daar meteen achter. Maar tijdens de persconferentie gaf hij ook aan dat andersom, één aanvaller en twee aanvallende middenvelders daar kort achter – een beetje zoals Chelsea vaak speelt, ook tot de mogelijkheden behoort. Krijgen we een variatie te zien op het 1-3-4-1-2-systeem met 1-3-4-2-1? Steven Berghuis lijkt in elk geval wel weer te spelen. Zet je succesvol in op een assist van hem, dan win je 4.75 maal je inzet terug!

3. Is Nederland in de breedte genoeg?
Louis van Gaal gaf aan veel te gaan wisselen in deze interlandperiode, dus de kans is groot dat we veel andere spelers aan het werk gaan zien in de Johan Cruijff ArenA dinsdagavond. Mark Flekken is sowieso weer de doelverdediger, maar op veel andere plekken zullen we de back-ups aan het werk zien. Wat voor indruk maken zij en heeft de bondscoach richting het WK straks veel te kiezen of wordt het op bepaalde posities flink sprokkelen?   

4. Hoe stabiel is de achterhoede van het Nederlands elftal?
Ondanks het feit dat Nederland in het nieuwe systeem met drie centrale verdedigers speelt, oogde het verdedigend nog niet stabiel (genoeg) tegen Denemarken. Zowel op individueel, als ook op teamniveau. Keeper Mark Flekken was nog niet zo overtuigend als in de Bundesliga, terwijl Daley Blind wat kwetsbaar oogde en ook aanvoerder Virgil van Dijk - die niet onder stoelen of banken steekt liever met 4 achterop te spelen - niet feilloos speelde. Toont Oranje ditmaal meer stabiliteit achterin zowel qua individuen als ook in de uitvoering? Houdt Nederland de nul? Dan win je bijna viermaal je inzet terug!

5. Blijft het aantal doelpunten bij Nederland – Duitsland maar toenemen?
Sinds de klinkende 3-0 overwinning van Oranje op Duitsland op 13 oktober 2018 vallen de doelpunten bij de burenruzie als rijpe appelen. Een editie later werd het door het briefje van Dwight Lodeweges in de slotfase nog 2-2, daarna won Duitsland nog met 2-3 in de Johan Cruijff Arena en tijdens de laatste ontmoeting was de formatie van toen nog Ronald Koeman met 2-4 te sterk in Hamburg. Als die trend zich doorzet, krijgen we dinsdagavond zeven doelpunten te zien in Amsterdam. Denk je dat dát gebeurt? Zet in en win 30 (!) keer je inzet terug!

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd