Nederland ligt op koers voor ultiem WK-scenario richting Pot 1

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 maart 2022 – Het Nederlands elftal had aan het begin van deze interlandperiode nog een héél kleine kansje op het bereiken van Pot 1 voor de WK-loting. Hoewel de uitgangspositie bijzonder moeilijk was, ligt Oranje voor zo ver mogelijk in elk geval nog koers voor dat ultieme scenario.

Nederland ligt op koers voor ultiem WK-scenario richting Pot 1

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voorafgaand aan deze periode stond Nederland op de negende plaats op de FIFA-ranking, maar Portugal en Italië waren nog niet zeker van een WK-ticket en konden dus nog worden ingehaald. Alleen de eerste zeven landen (en Qatar) komen in Pot 1, waarin acht ploegen komen. Omdat Italië uitgeschakeld werd, was aan de eerste van de vier voorwaarde voldaan.

De tweede voorwaarde was dat Nederland zaterdagavond zou winnen van Denemarken, dat op dit moment nog boven Nederland staat, maar virtueel is dat plekje nu wel overgenomen. Om bij de beste landen te komen, mag ook van Duitsland niet worden verloren. En om het, voor zo ver mogelijk, in eigen hand te houden is eigenlijk een zege nodig dinsdag in de Johan Cruijff ArenA, anders komen de Denen mogelijk weer over ons heen.

Lees ookWaarom Oranje in pot 1 van WK-loting opeens weer mogelijk is

Ook mag Denemarken dinsdagavond niet van Servië winnen. De laatste voorwaarde voor het behalen van Pot 1 bij de WK-loting op 1 april, is dat Portugal wordt uitgeschakeld. Zij staan op dit moment nog boven Nederland op de ranglijst en moeten uitgeschakeld worden door Noord-Macedonië in de play-offs. Anders gaat Nederland als beste land naar Pot 2, maar daar heb je tijdens de loting niets aan. Gastland Qatar is namelijk zeker van Pot 1.

De virtuele FIFA-ranglijst:
1. België
2. Brazilië
3. Frankrijk
4. Argentinië
5. Engeland
6. Italië (geen WK-ticket)
7. Spanje
8. Portugal (mogelijk geen WK-ticket)
9. Nederland
10. Denemarken
11. Duitsland

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd