Nederland ligt op koers voor ultiem WK-scenario richting Pot 1

28 maart 2022, 10:32

Het Nederlands elftal had aan het begin van deze interlandperiode nog een héél kleine kansje op het bereiken van Pot 1 voor de WK-loting. Hoewel de uitgangspositie bijzonder moeilijk was, ligt Oranje voor zo ver mogelijk in elk geval nog koers voor dat ultieme scenario.

Voorafgaand aan deze periode stond Nederland op de negende plaats op de FIFA-ranking, maar Portugal en Italië waren nog niet zeker van een WK-ticket en konden dus nog worden ingehaald. Alleen de eerste zeven landen (en Qatar) komen in Pot 1, waarin acht ploegen komen. Omdat Italië uitgeschakeld werd, was aan de eerste van de vier voorwaarde voldaan.

De tweede voorwaarde was dat Nederland zaterdagavond zou winnen van Denemarken, dat op dit moment nog boven Nederland staat, maar virtueel is dat plekje nu wel overgenomen. Om bij de beste landen te komen, mag ook van Duitsland niet worden verloren. En om het, voor zo ver mogelijk, in eigen hand te houden is eigenlijk een zege nodig dinsdag in de Johan Cruijff ArenA, anders komen de Denen mogelijk weer over ons heen.

Lees ookWaarom Oranje in pot 1 van WK-loting opeens weer mogelijk is

Ook mag Denemarken dinsdagavond niet van Servië winnen. De laatste voorwaarde voor het behalen van Pot 1 bij de WK-loting op 1 april, is dat Portugal wordt uitgeschakeld. Zij staan op dit moment nog boven Nederland op de ranglijst en moeten uitgeschakeld worden door Noord-Macedonië in de play-offs. Anders gaat Nederland als beste land naar Pot 2, maar daar heb je tijdens de loting niets aan. Gastland Qatar is namelijk zeker van Pot 1.

De virtuele FIFA-ranglijst:

1. België

2. Brazilië

3. Frankrijk

4. Argentinië

5. Engeland

6. Italië (geen WK-ticket)

7. Spanje

8. Portugal (mogelijk geen WK-ticket)

9. Nederland

10. Denemarken

11. Duitsland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen