Van Dijk en Van Gaal in de clinch over systeem: 'Gezagsondermijnend'

27 maart 2022, 14:51

De uitspraken van Virgil van Dijk het over systeem dat het Nederlands elftal speelt, kunnen weleens voor problemen zorgen. Het is voor Oranje belangrijk dat bondscoach Louis van Gaal zijn aanvoerder kan overtuigen van het 1-3-4-1-2-systeem, meent journalist Valentijn Driessen. Tot dusver is dat nog niet gelukt, want de verdediger van Liverpool houdt zijn voorkeur en spreekt dat ook hardop uit. 

'Het verschil van inzicht tussen Van Dijk en Van Gaal kan best nog weleens een dingetje worden. De aanvoerder en leider van de groep heeft het hart op de tong en de bondscoach vindt het niet leuk als zijn keuze juist door zo iemand publiekelijk wordt betwist', schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf over de uitspraken die Van Dijk na het duel met Denemarken deed.

'In de beslotenheid van het spelershotel of op het trainingsveld prima, maar daarbuiten zal Van Gaal het al snel als gezagsondermijnend beschouwen. Blijft dit schisma bestaan, dan kan Van Dijk weleens het kind van de rekening worden als Van Gaal weer kan beschikken over Stefan de Vrij en Jurriën Timber, twee spelers die wel comfortabel zijn met drie verdedigers achterop', denkt hij.

Lees ook: Reserverol Wijnaldum bij Oranje doet maatje Memphis pijn

'Van Dijk blijft voorstander van de 1-4-3-3-variant, omdat 1-3-4-1-2 defensief krakkemikkig is en automatismen ontbreken', weet Driessen. 'Van Gaal ziet in zo'n formatie te weinig houvast om wereldkampioen te worden en beschouwt de Hollandse School als noodoplossing om eventueel opgelopen averij in Qatar recht te zetten. Zoals hij op het bronzen WK 2014 in Brazilië deed.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen