Waarom Ajax-aanvaller Brobbey de ideale 'Van Gaal-spits' lijkt

27 maart 2022, 16:15

Ajax-spits Brian Brobbey werd deze interlandperiode opgeroepen voor Jong Oranje, maar kan wellicht richting het WK nog een kans krijgen van Louis van Gaal. Hoewel de spits niet bij naam werd genoemd door de bondscoach, gaf hij wel een omschrijving die op het lijf geschreven lijkt van de sterke spits.

Van Gaal sprak tijdens de persconferentie na de zege op Denemarken uit te hopen op talent doorbreekt de komende maanden richting het WK. Daarbij dacht hij bijvoorbeeld op de positie van een keeper, maar ook een spits zou hij graag verwelkomen. "Ik hoop ook dat we een spits krijgen uit de jeugd of door de ontwikkeling, die in mijn ogen een Van Gaal-spits is", vertelde de bondscoach.

Vervolgens kwam hij met een omschrijving, die bijna perfect voldeed aan die van Brobbey. "Een spits die je altijd kan aanspelen en in de diepte blijft. Memphis en Bergwijn kwamen in de eerste helft vaak ver terug, dat wil ik niet. Ze moeten in de spits blijven", aldus de oefenmeester. "Ik hoop dat dat soort spelers zich nog komen aandienen." Er is een lijstje met namen aan wie Van Gaal denkt, maar die wilde dat niet delen.

Lees ookSlecht nieuws voor Brobbey: geen verkoop

"Als ik namen ga noemen, leg ik zo veel druk op de spelers. Dat moet ik niet doen." Brobbey zal daaer vermoedelijk op staan, want hij heeft bij Ajax aangetoond sterk te zijn in de duels, als aanspeelpunt te kunnen fungeren en over een neusje voor het doel te beschikken. Dat lijkt een ideale Van Gaal-spits, omdat hij ook nog over de nodige snelheid beschikt. Vooralsnog moet het talent het echter doen met een oproep voor Jong Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen