Van Hanegem ziet uitblinkers bij Oranje: 'Totaal niet aan gestoord'

27 maart 2022 – Willem van Hanegem zag dat het Nederlands elftal vooral voor rust uitstekend uit de voeten kon in het nieuwe 3-4-1-2-systeem van Louis van Gaal. Daarbij waren de drie voorste spelers volgens de oud-voetballer de absolute smaakmakers.

Van Hanegem ziet uitblinkers bij Oranje: 'Totaal niet aan gestoord'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Wat Oranje zaterdagavond liet zien tegen de Denen, viel wat mij betreft zeker niet tegen. Zeker de eerste helft was het gewoon leuk om naar te kijken', schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Vooral Memphis, Bergwijn en Berghuis moeten het heerlijk hebben gevonden, want ze hebben veel vrijheid in deze formatie. Ja, Berghuis verloor nog weleens de bal, maar daar heb ik mij totaal niet aan gestoord want hij creëerde ook volop en nam risico's in balbezit.'

Memphis scoorde vanuit een strafschop, terwijl Bergwijn de man van de wedstrijd werd aan Nederlandse kant met twee doelpunten tijdens de 4-2 overwinning. 'Memphis liet zich zien en Bergwijn, daar heb ik al zo vaak van gezegd dat hij gewoon een heel goede speler is. Deze jongen is snel, doelgericht en kan goals maken. Hij heeft ons langs de Noren geholpen richting een ticket voor het WK. En de Denen verslikten zich dus ook in hem', schrijft Van Hanegem.

Over de tweede helft was de voormalig voetballer minder te spreken. Van Hanegem stelt dat Oranje 'na rust een periode ondersteboven werd gespeeld'. De reden was volgens hem duidelijk: Christian Eriksen, die na zijn hartstilstand op het Europees kampioenschap voor het eerst weer minuten maakte in het Deense shirt. 'Een meester in het vrijlopen', besluit De Kromme positief.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd