Van der Vaart: "Beste wedstrijd die ik ooit van hem heb gezien"

27 maart 2022, 23:44

Rafael van der Vaart heeft zaterdagavond genoten van Steven Berghuis. De Ajacied speelde als aanvallende middenvelder een belangrijke rol bij het Nederlands elftal in het nieuwe 3-4-1-2-systeem. Hij kreeg de voorkeur boven Georginio Wijnaldum en de analist zou dat niet zo snel veranderen na het duel met Denemarken.

"Ik vond het misschien wel de allerbeste wedstrijd die ik ooit van Berghuis heb gezien, zonder te scoren. Achter elke bal zat een idee. Hij voelde zich heel lekker in dit seizoen. Dat hij het vertrouwen krijgt boven Wijnaldum was voor hem wel echt een push", vertelt de voormalig middenvelder bij Studio Voetbal.

Arne Slot, die te gast was bij de voetbaltalkshow, snapte wel dat de bondscoach voor de Ajacied koos. "Hij heeft een hele goede vrije trap en corner. Uit zijn voorzet scoorden ze ook de tweede goal. Je zou kunnen denken dat de bondscoach er heel goed over nagedacht heeft", aldus de trainer van Feyenoord, die de aanvallende middenvelder annex buitenspeler in de zomer vanuit De Kuip zag vertrekken naar de Johan Cruijff ArenA.

Van der Vaart genoot niet alleen van Berghuis, maar van de hele ploeg. Hij zag een duidelijk verschil tussen de huidige speelstijl en die van Frank de Boer, die ook koos voor drie centrale verdedigers. "De backs komen nu niet zoveel aan de bal, dat is prettig. Tijdens het EK was Dumfries onze beste man, maar daar ga je het EK niet mee winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen