"Rashford moet zijn hoofd uit zijn kont halen en dat record breken"

28 maart 2022, 11:52

Volgens The Sunday Mirror heeft Arsenal Marcus Rashford op het lijstje staan voor komende zomer. De spits draait een matig seizoen bij Manchester United, waardoor de club deze zomer extra aanvallende versterkingen wil halen. De kans dat Rashford dan vertrekt, wordt daarmee een stuk groter. Volgens Wayne Rooney moet hij bij Manchester United blijven.

In gesprek met The Sun vertelt hij dat Rashford bij United hoort. "Hij is een kind van de club." Rooney speelde zelf maar liefst 559 wedstrijden voor United, waarin hij 253 doelpunten maakte. Daarmee nam hij het record over van Sir Bobby Charlton, maar Rashford werd gezien als kanshebber om dat record te verstevigen. "Dat record in handen krijgen is natuurlijk geweldig."

Rashford staat al op bijna honderd doelpunten in dienst van United en is pas 24 jaar. De laatste maanden loopt het echter niet meer bij de Engelsman, maar Rooney vindt dat hij niet over een transfer moet nadenken. "Hij moet zijn hoofd uit zijn kont halen en dat record breken." Beide spitsen speelden aan het einde van de carrière van Rooney nog kort samen en kennen elkaar dus.

Lees ook: Cocu gniffelt stiekem: Rooney ontploft na transferverbod Derby

Rooney zelf staat momenteel als trainer aan het roer bij Derby County, dat uitkomt in het Championship. Daar bekleedt de club momenteel de laatste plaats, maar dat komt doordat de ploeg wegens financiële malaise al diverse puntenstraffen heeft moeten incasseren. De kans is dan ook groot dat Rooney bij zijn eerste trainersklus direct degradeert.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen