Japan
0 – 0
Kroatië

Van Gaal kondigt wisselingen aan in de opstelling tegen Duitsland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 maart 2022 – Nederland speelt dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel, ging bondscoach Louis van Gaal in op de vorige wedstrijd, maar hij blikte ook vooruit op de ontmoeting met ons buurland. Van Gaal wilde in eerste instantie niets zeggen over de opstelling, maar verklapte toen toch dat er wisselingen plaats gaan vinden.

Van Gaal kondigt wisselingen aan in de opstelling tegen Duitsland

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Gaal werd eerste gevraagd of de hele selectie fit is. "Dat is een hele slimme vraag, maar als ik daar antwoord op geef, weet je meteen de opstelling. Ik wil niet vertellen in welk systeem we spelen en ik wil ook de opstelling nog niet vertellen. We willen het die Duitsers zo moeilijk mogelijk maken. Niet iedereen kan twee keer negentig minuten spelen. Nu zeg ik eigenlijk alweer te veel. Ik wil andere spelers zien in bepaalde situaties. Verder ga ik er niets over zeggen."

Met Duitsland treft Oranje na Denemarken weer een lastige tegenstander. "Er is een aantal geblesseerden bij Duitsland en dat is jammer, want we hebben bewust voor de hoogste tegenstand gekozen. Het probleem is ook dat spelers zo veel wedstrijden achter elkaar spelen en dus vermoeid raken. Ik heb vanmorgen 20 tot 25 minuten het systeem kunnen trainen. Normaal doe ik dat langer, maar er zijn pijntjes. Deze spelers zijn overbelast. Je moet wel zodanig trainen dat je het negentig minuten lang kan volhouden."

Van Gaal liet zich vorige persconferentie nog kritisch uit over de FIFA door de toewijzing van het WK aan Qatar, maar gaf aan niets meer te hebben gehoord. "Ik ben Louis van Gaal, een heel klein mannetje en niemand luistert naar wat ik zeg. Ik zit ook in geen enkele commissie van de FIFA of UEFA. Met mijn curriculum zou dat wel moeten denk ik."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd