Van Dijk maakt opmerkelijke draai: "Heb dat niet uitgesproken"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 maart 2022 – Virgil van Dijk baarde na de interland tegen Denemarken opzien door aan te geven dat hij nog altijd de voorkeur geeft aan 4-3-3, maar hij gaf aan niet de bondscoach te zijn. Daar reageerde Louis van Gaal weer op en de uitspraken werden door Valentijn Driessen zelfs gezagsondermijnend genoemd. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Duitsland, maakte Van Dijk een opmerkelijke draai.

Van Dijk maakt opmerkelijke draai: "Heb dat niet uitgesproken"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb mijn voorkeur helemaal niet uitgesproken in dat interview, mij werd een andere vraag gesteld. Ik zei volgens mij, dat we uitstekend nog 4-3-3 kunnen spelen, maar dat we met vlagen ook hebben gezien, waarom de bondscoach hier (5-3-2, red.) op hamert." De exacte uitspraken van Van Dijk zijn in onderstaande video (vanaf 1.05) terug te zien, maar komen niet overeen met wat hij op de persconferentie beweert. 

Van Dijk gaf aan met de bondscoach te hebben gesproken en wellicht heeft dat gesprek ervoor gezorgd dat ze meer op één lijn kwamen. "Ik denk dat we een hele belangrijke teammeeting hebben gehad. Persoonlijk hebben we ook nog even gesproken, wat heel normaal is, maar de meetings gingen daar in ieder geval niet over. We hebben geen heftige discussies, heel respectvol. Ik geef mijn mening, zoals het hoort en de bondscoach geeft zijn mening. Meestal zitten we wel op één lijn."

Aan Van Gaal werd ook nog gevraagd of meer spelers het tegen hem zeggen als ze het liever anders zien. "Ik wil niets liever dan dat ze dat tegen me zeggen. Ik hou van spelers met een mening en die wat toe kunnen voegen. Ik heb vandaag wel vijf keer gezegd dat er gecoacht moet worden, dan heb je ook een mening. Er moet meer druk op de bal gegeven worden en daarvoor moet je elkaar bijvoorbeeld coachen."

Lees ook: Van Dijk eerlijk: "Ik ben nog steeds voorstander van 4-3-3"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd