Flick verklapt drie basisspelers tegen Oranje, Kimmich ontbreekt

28 maart 2022, 16:45

Drie dagen na de 4-2 overwinning op Denemarken oefent Nederland tegen Duitsland. Waar Louis van Gaal weinig wilde verklappen over zijn opstelling, liet collega Hansi Flick zich meer uit over zijn plannen in de Johan Cruijff ArenA. Duidelijk is dat Manuel Neuer en Antonio Rüdiger sowieso een basisplaats hebben, terwijl Joshua Kimmich naar alle waarschijnlijkheid ontbreekt.

Waar Oranje zaterdagavond dus met 4-2 te sterk was voor Denemarken, won Duitsland met 2-0 van Israël. Hoewel er met Julian Draxler, Ilkay Gündogan, Kai Havertz en Timo Werner verschillende 'grote' namen op het veld stonden, trad Flick zeker niet aan met zijn sterkste elf. Zo begonnen Leroy Sané, Thomas Müller, Neuer en Rüdiger allemaal op de bank. Dinsdagavond zal Flick de nodige wijzigingen doorvoeren, bevestigde hij maandag tijdens zijn persconferentie. Neuer en Rüdiger verschijnen aan de aftrap en dat geldt ook voor Müller.

Wie naar alle waarschijnlijkheid geen minuten zal maken, is Kimmich. De middenvelder van Bayern München was afgelopen zaterdag tegen Israël ook al niet van de partij. De vrouw van Kimmich staat namelijk op het punt van bevallen. Flick kon tijdens de persconferentie nog niet zeggen of Kimmich in Amsterdam in actie kan komen, maar gezien het feit dat de middenvelder ontbrak op de laatste training, lijkt Oranje hem niet tegenover zich te krijgen. Flick kreeg ook de vraag of Jamal Musiala, het toptalent van Duitsland en Bayern München, wederom een basisplaats heeft. ''Hij is zeker een optie voor morgen'', aldus de Duitse bondscoach.

Flick kijkt in ieder geval uit naar de krachtmeting met Oranje. Hij was tijdens zijn persconferentie lovend over Van Gaal. ''Iedereen heeft kunnen zien dat hij geweldig werk heeft geleverd bij Bayern München'', zei Flick over de huidige oefenmeester van Oranje. De ontmoeting tussen beide landen belooft een interessante te worden. De Duitsers hebben nog wat recht te zetten, want het laatste onderonsje werd een prooi voor Oranje. Op 6 september 2019 won Nederland met 2-4 in de groepsfase van de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen