Antwerp FC stelt charter op na komst van Overmars

29 maart 2022, 11:07

Lorin Parys (45) is de nieuwe CEO van de Jupiler Pro League. In zijn functie, waar hij recent aan is begonnen, zocht hij meteen contact met FC Antwerp, waar Marc Overmars werd aangesteld als de nieuwe technisch directeur van de club.

"Over Overmars heb ik een gesprek gehad met Sven Jaecques, de algemeen manager van Antwerp. Zij leren uit wat er gebeurd is en zullen onder meer een charter (handvest van sociale principes, red.) opstellen", aldus Parys tegenover Het Nieuwsblad. "Ik zou ook niet aan deze taak begonnen zijn als er niet heel veel veranderd moet worden."

Parys is getrouwd met een man, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij per se bijdraagt aan de outcoming van homo's in de voetballer. "Als ik daartoe kan bijdragen, graag. Maar ik heb absoluut niet de pretentie om te zeggen dat een voetballer uit de kast zal komen omdat de CEO van de Pro League getrouwd is met een man en drie kinderen heeft", verwacht hij.

Lees ook: Belgische bond zit in zijn maag met Overmars-aanstelling

"Het is een belangrijk signaal, maar ik denk niet dat ze mij daarom verkozen hebben. Er zijn drie speerpunten waarrond ik wil werken. Diversiteit is er daar een van, de andere twee zijn veiligheid en fiscaliteit", licht hij zijn eigen komst toe. "Waarnaar ik vooral uitkijk, is van de Pro League weer een proactieve organisatie te maken, ervoor te zorgen dat het sociaal kapitaal van het voetbal weer gevaloriseerd wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen