Deze clubs zoeken een nieuwe coach voor het komende seizoen

30 maart 2022 – De trainerscarrousel in de Eredivisie draait inmiddels op volle toeren. Veel clubs hebben voor het volgende seizoen al een oefenmeester onder contract staan, maar een aantal clubs is ook nog steeds op zoek naar een nieuwe trainer. FCUpdate.nl zet deze clubs op een rijtje en neemt de namen die de revue hebben gepasseerd door.

Deze clubs zoeken een nieuwe coach voor het komende seizoen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

PSV
De grootste club in dit rijtje is PSV, al is het slechts een kwestie van tijd voordat Ruud van Nistelrooy wordt aangesteld als opvolger van Roger Schmidt. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International bereikte Van Nistelrooy dinsdagavond een akkoord met de clubleiding. De voormalig topspits van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid gaat de klus overigens niet in zijn eentje oppakken. Hij wordt geassisteerd door de ervaren Fred Rutten, die ook al een overeenstemming zou hebben bereikt met PSV. Rutten stond tussen 2009 en 2012 zelf nog aan het roer bij de Eindhovenaren. Verrassend is de aanstaande aanstelling van Van Nistelrooy zeker. De huidige oefenmeester van Jong PSV vond het in eerste instantie namelijk nog te vroeg voor het hoofdtrainerschap. Marcel Brands, de nieuwe algemeen directeur, heeft hem echter alsnog weten te overtuigen. 

Heracles Almelo
De nieuwe assistent-trainer van PSV, Fred Rutten, was een naam die ook in het oosten van het land opdook. Rutten zou namelijk in beeld zijn geweest bij Heracles Almelo om daar komend seizoen hoofdtrainer te gaan worden. De Almeloërs zien Frank Wormuth na dit jaar vertrekken naar FC Groningen. Het gerucht dat Rutten de nieuwe oefenmeester van de nummer dertien van de Eredivisie zou worden, schoot echter in het verkeerde keelgat bij de supporters. Wegens zijn verleden bij rivaal FC Twente was het voor de supporters geen optie dat Rutten voor de groep zou komen te staan. Die wens lijkt uit te komen doordat PSV er nu tussendoor fietst. Wie er in Almelo voor de groep komt te staan, blijft voorlopig dus nog onduidelijk. Wel wordt de naam van Wim Jonk genoemd.

Go Ahead Eagles
Na twee succesvolle seizoenen onder Kees van Wonderen moet Go Ahead Eagles op zoek naar en nieuwe hoofdtrainer. Die zoektocht is inmiddels al een tijdje bezig, want de oriënterende gesprekken met een aantal kandidaten zitten er al op. Zeker gezien het aantrekken van spelers voor in het nieuwe seizoen is het voor de Deventer ploeg van belang dat er snel duidelijkheid is omtrent deze positie. Sipke Hulshoff zou één van de kandidaten zijn die nadrukkelijk wordt genoemd in Deventer en omstreken. De trainer van de beloften van Feyenoord staat bekend om zijn tactische kwaliteiten en werd ook even aan sc Heerenveen gelinkt. Maurice Steijn zou ook op het lijstje hebben gestaan, maar heeft gekozen om volgend seizoen bij Sparta aan de slag te gaan. Of wordt het toch de huidige assistent Paul Simonis? 

FC Utrecht
FC Utrecht koos ervoor om exact een week geleden René Hake te ontslaan. Dat gebeurde vanwege de tegenvallende resultaten, iets wat interim-trainer Gert Kruys nu mag gaan verbeteren. Kruys maakt het seizoen af in de Domstad, waarna FC Utrecht het volgende seizoen met een nieuwe trainer ingaat. Topkandidaat voor deze functie is Sparta-trainer Henk Fraser, die komende zomer vertrekt uit Rotterdam. Voor FC Utrecht zou het enige nadeel bij het aanstellen van de 55-jarige trainer zijn dat hij door het WK in Qatar een tijd afwezig is. Mochten de Domstedelingen toch te veel moeite hebben met zijn functie bij Oranje, gaan ze volgens Voetbal International doorschakelen naar kandidaten als Mark van Bommel, Jaap Stam en Danny Buijs.

SC Cambuur
Bij SC Cambuur is droevig nieuws de aanleiding voor de onzekerheid rondom de trainerspositie. Henk de Jong kan het seizoen vanwege zijn gezondheid niet afmaken, waardoor de Leeuwarders al een tijdje naarstig op zoek waren naar een trainer die het seizoen in Friesland wil afmaken. De Jong was op de weg terug nadat er een cyste in zijn hoofd werd ontdekt, maar heeft nog te veel klachten om volledig te kunnen functioneren. Cambuur heeft nu assistent-trainer Pascal Bosschaart voor de groep staan en stelde dinsdag Dennis Haar aan om tot het einde van het seizoen het stokje over te nemen. Cambuur lijkt te zoeken naar een trainer met ervaring. De promovendus, die goed draait in de Eredivisie, kreeg eerder nul op rekest van Dwight Lodeweges en Adrie Koster. Het is onduidelijk of De Jong komend seizoen weer voor de groep kan staan.

Willem II
Bij Willem II is er ontzettend veel onzekerheid voor het volgende seizoen. Druk met de trainerspositie zullen ze op dit moment niet zijn, aangezien Kevin Hofland pas net is gepresenteerd. De oud-trainer van Fortuna Sittard volgde de ontslagen Fred Grim op. Voor Hofland, die tijdens zijn eerste duel direct een punt pakte tegen AZ (2-2), wachten nog zware weken met de Tilburgers. Bij handhaving in de Eredivisie is de kans uiteraard aanwezig dat Hofland mag blijven, maar gezien zijn contract dat loopt tot het einde van dit seizoen is de kans ook groot dat Willem II bij degradatie alweer afscheid neemt van de 42-jarige trainer. Na Koster, Zeljko Petrovic, Grim en Hofland zou er dan alwéér een nieuwe trainer aan de slag gaan in Tilburg.

Reacties

PSV

gerelateerd