Razendsnelle ontwikkeling: Schmidt dichtbij stap naar Ajax-beul

29 maart 2022, 17:09

Waar Portugese media dinsdagochtend nog meldden dat Roger Schmidt voorzichtige eerste gesprekken met Benfica zou hebben gevoerd, is er in rap tempo schot in de zaak gekomen. De Duitse oefenmeester van PSV is nagenoeg akkoord met de Portugese topclub over een transfer aan het einde van dit seizoen, zo meldt het Duitse Kicker.

Volgens het Duitse blad scheiden alleen formaliteiten de coach van PSV nog van een overstap naar de Portugese competitie. Schmidt beschikt over een aflopende verbintenis in Eindhoven en zal geen nieuw contract gaan ondertekenen, waardoor hij vrij is om te onderhandelen met andere clubs. Daar heeft het in Portugal worstelende Benfica dankbaar gebruik van gemaakt.

Saillant is dat Benfica begin dit seizoen nog ervoor zorgde dat PSV niet in de Champions League, maar in de Europa League actief zou zijn. Benfica schakelde eerder deze maand Ajax uit in de achtste finales van de Champions League. Verder beleeft de topclub een dramatisch seizoen. Benfica staat als nummer drie mijlenver achter koploper FC Porto.

De 55-jarige Schmidt is met PSV nog op koers voor drie prijzen: de landstitel, de KNVB beker en de Conference League. In het verleden werkte hij bij onder meer Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen