Bakker droomt van WK: "Zo'n systeem ligt mij wel"

29 maart 2022, 17:46   Bijgewerkt: 29 maart 2022, 17:54

Mitchel Bakker is bezig aan een uitstekend seizoen in de hoofdmacht van Bayer Leverkusen en stevent af op een ticket voor de Champions League, maar wacht nog altijd op zijn eerste oproep als international van het Nederlands elftal. Vooralsnog heeft hij Daley Blind, Owen Wijndal en Tyrell Malacia voor zich in de pikorde. Een vliegticket naar Qatar sluit hij echter nog niet uit.

Het Nederlands elftal speelt sinds deze week in een systeem met vijf verdedigers, waar Bakker dit seizoen in de Duitse Bundesliga al regelmatig in heeft gespeeld. "Dat ligt mij inderdaad wel, zo'n systeem met vijf verdedigers. Dan komen mijn kwaliteiten wel naar boven", zegt de jonge linksback in gesprek met Voetbal International

Bakker heeft mede daarom deelname aan het WK in Qatar van komende winter nog altijd niet definitief uit het hoofd gezegd. De back toont dit seizoen aan mee te kunnen in de top van Duitsland. "En ja, natuurlijk ben ik bezig met het WK. Elke Nederlandse voetballer toch? Ik moet het gewoon laten zien bij de club en Jong Oranje. Hopelijk zit ik er dan vanzelf een keertje bij."

Bakker koos in 2019 voor een opmerkelijke transfer. Hij verruilde Jong Ajax voor een avontuur bij Paris Saint-Germain, waar hij meer dan verwacht aan spelen toekwam. In de jacht op een vaste basisplaats koos de 21-jarige linkspoot afgelopen zomer voor een vertrek naar Bayer Leverkusen, waar hij sindsdien onomstreden is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen