Bizar: debuteert deze 25-jarige Tilburger als coach Wolfsburg?

29 maart 2022, 18:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De personele problemen bij VfL Wolfsburg stapelen zich op richting het weekend. Vooral de technische staf van de Duitse middenmoter is momenteel flink ontmanteld, waardoor de hoofdcoach van de eerstvolgende wedstrijd jonger kan zijn dan een groot deel van de spelersgroep.

De 25-jarige Tilburger Vincent Heilmann mag namelijk ineens dromen van zijn debuut als hoofdcoach in de Bundesliga. Heilmann is de assistent van hoofdtrainer Florian Kohfeldt, die posities is getest op corona. Bovendien is zijn eerste assistent vanwege een operatie al langer uit de roulatie. Daarom stond Heilmann deze week als coach voor de groep.

Voor Kohfeldt wordt het een race tegen de klok, waardoor het debuut van Heilmann gloort. Hij werd afgelopen zomer door Mark van Bommel meegenomen naar Wolfsburg. De assistent verruilde de jeugd van PSV voor een klus in de technische staf van de Bundesliga-club en werd niet geslachtofferd na het onvermijdelijke ontslag van Van Bommel.

Mogelijk gaat Wolfsburg dus met Heilmann aan het roer op bezoek bij FC Augsburg, dat een concurrent is in de strijd tegen degradatie. Wolfsburg staat momenteel dertiende en heeft slechts vijf punten meer dan nummer zestien Hertha BSC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen