Witte rook uit Eindhoven: PSV akkoord met beoogd trainersduo

29 maart 2022, 19:43

Ruud van Nistelrooij wordt komend seizoen hoofdtrainer van PSV, zo verzekeren het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De voormalig topspits verruilt Jong PSV na dit seizoen voor een baan bij de hoofdmacht en gaat dat samendoen met Fred Rutten, die als zijn assistent zal gaan fungeren. Van Nistelrooij is de opvolger van Roger Schmidt, die na dit seizoen vertrekt.

Van Nistelrooij en Rutten bereikten dinsdag een akkoord met de club, die al langer vol inzette op de komst van Van Nistelrooij. De 45-jarige ex-aanvaller gaf in een eerder stadium aan nog niet in te willen gaan op een rol als hoofdcoach, omdat hij zichzelf nog niet rijp achtte en meer vlieguren wilde maken bij de beloften. Algemeen directeur Marcel Brands heeft hem echter overtuigd.

Van Nistelrooij, die hoopt dat hij assistent Tim Wolf kan meenemen vanuit Jong PSV, zal worden geassisteerd door Fred Rutten. De 59-jarige oefenmeester is momenteel clubloos en heeft al een verleden bij de Eindhovense formatie. Tussen 2009 en 2012 stond hij zelf nog aan het roer bij de topclub. In 2010 boekte hij met zijn ploeg de historische 10-0 zege op Feyenoord.

PSV hoopt naast Van Nistelrooij en Rutten nog een derde coach aan te stellen. Eerder werd namelijk bekend dat de club Guus Hiddink heeft benaderd om als klankbord voor de beginnend trainer te gaan fungeren. Van Nistelrooij bivakkeert momenteel met Jong PSV in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie.

Lees ook: Roger Schmidt waarschijnlijk naar Portugal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen