Analisten niet verbaasd: "Van Gaal gewoon ontevreden over hem"

29 maart 2022, 21:33

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart kijken er niet van op dat Georginio Wijnaldum dinsdag opnieuw wisselspeler is bij Oranje. De middenvelder zit voor de tweede keer op rij naast bondscoach Louis van Gaal. Dat is volgens de analisten een logische beslissing.

Wijnaldum zat afgelopen zaterdag tegen Denemarken ook op de bank en kwam zelfs niet als invaller binnen de lijnen. Tegen Duitsland koos Van Gaal op het middenveld andermaal voor Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Steven Berghuis. OptaJohan dook weer eens de statistieken in en kwam tot de conclusie dat dat voor de laatste keer gebeurde in mei - juni 2017. Natuurlijk kan Wijnaldum nog wel als invaller binnen de lijnen komen.

In de studio van de NOS was presentator Tom Egbers verbaasd over het feit van Wijnaldum opnieuw niet speelde. Dat gold niet voor Van der Vaart. "Van Gaal neemt nooit zomaar een beslissing. Op het middenveld is erg tevreden met Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong. Steven Berghuis kun je er nu sowieso niet uithalen, die heeft tegen Denemarken de beste wedstrijd gespeeld die ik van hem hem gezien. Dan blijven er weinig posities voor Wijnaldum over", aldus de 109-voudig international.

Van Hooijdonk is het op zijn beurt eens met zijn collega-analist. De aanvaller, die zelf 46 keer het shirt van Oranje droeg, denkt dat de bondscoach simpelweg meer verwacht. "Ik heb het zaterdag ook gezegd. Van Gaal is gewoon niet tevreden over Wijnaldum bij het Nederlands elftal. Dan zie je dat hij tegen de Denen voor Berghuis kiest en die vulde dat goed in. Dan houd je je daar aan vast, dit is de laatste oefenwedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen