Kruys geniet van entree 'icoon' Advocaat: "Dat zorgt door reuring"

29 maart 2022, 22:19

Rick Kruys vindt het allesbehalve een probleem dat Dick Advocaat hem de komende maanden gaat ondersteunen bij FC Utrecht. De interim-hoofdtrainer wordt in de Domstad bijgestaan door de 74-jarige routinier en dat vindt de jongeling op zijn beurt een grote eer.

"De klik is er tussen hem en mij. Ik ben superdankbaar dat iemand met zoveel ervaring mij wil helpen in dit vak", aldus Kruys in gesprek met De Telegraaf. De jonge coach praat veel met Advocaat over onder meer het praten met de spelersgroep. Daar is hij natuurlijk een meester in en daar krijg ik feedback over. Dat gaat allemaal heel natuurlijk. Ik vind het ook heel belangrijk dat hij zijn mening kan geven aan de groep. We hebben het hier wel over een voetbalicoon."

Tijdens seizoen 2018/19 stond Advocaat zelf nog voor de groep bij Utrecht en werd Europees voetbal behaald. Via Feyenoord en nationale ploeg van Irak is hij nu dus terug in Stadion Galgenwaard. Met Advocaat als klankbord moeten de prestaties beter worden, te beginnen met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. "Je merkt dat de komst van Dick zorgt voor reuring. Hij heeft natuurlijk wel een uitstraling naar die jongens toe. Dat gaat ons alleen maar helpen", weet Kruys.

Op de achtergrond is Utrecht inmiddels al bezig met een opvolger voor de ontslagen René Hake. Henk Fraser wordt genoemd. Kruys weet echter nog niet wat hij na de zomer van plan is. "Ik focus me op de resterende wedstrijden van dit seizoen. Daar moet ik al mijn energie in steken. Wat mijn rol erna gaat worden is nu niet zo belangrijk. Alles is gericht op onze doelstelling om Europees voetbal te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen