Japan
0 – 0
Kroatië

Oranje blijft ongeslagen onder Van Gaal, maar krijgt huiswerk mee

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 maart 2022 – Het Nederlands elftal is tegen Duitsland niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal was in de eerste helft duidelijk de mindere partij, maar herstelde zich na rust knap. Toch zorgde het optreden in Amsterdam voor flink wat huiswerk richting het WK in Qatar.

Oranje blijft ongeslagen onder Van Gaal, maar krijgt huiswerk mee

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de aanloop naar het duel had Van Gaal al aangekondigd dat hij een aantal wijzigingen in de opstelling zou doorvoeren ten opzichte van het duel met Denemarken van afgelopen zaterdag (4-2). De ervaren oefenmeester weigerde echter tot kort voor het duel meer prijs te geven, om zijn Duitse collega Hansi Flick niet teveel informatie te verschaffen.

Op het wedstrijdformulier bleek uiteindelijk dat hij niet heel veel veranderd had. Het 1-3-4-1-2-systeem, dat zaterdag dus nog vier doelpunten opleverde, werd in ieder geval gehandhaafd. Daley Blind, tegen de Denen nog linksback, nam in het centrum de plaats van Nathan Aké over, waardoor Tyrell Malacia op de backpositie startte. Donyell Malen, zaterdag nog invaller, nam als vervanger van Steven Bergwijn de positie voorin naast Memphis Depay in.

De Duitsers lieten hun intenties meteen vanaf de aftrap zien door meteen hoog druk te zetten op de Nederlandse achterhoede. Aan de andere kant wilde Oranje niet te ver doorstappen op de Duitse verdediging, waar Rüdiger en Tilo Kehrer vaak alle ruimte kregen om op te bouwen of een diepe bal op Timo Werner te zoeken. De beste kansen waren voor Leroy Sané (na een mooi passje van Thomas Müller) en Werner.

Het schot van Sané belandde in het zijnet, en Werner kopte uit een mooie voorzet van David Raum op de onderkant van de lat. Nederland probeerde vooral in de omschakeling voor gevaar te zorgen, maar vooral Malen had het vizier niet op scherp. Op slag van rust kon Thomas Müller uit een voor het doel weggewerkte voorzet van een meter of twaalf hard de verdiende 0-1 voor Duitsland binnen schieten, waardoor Oranje met een achterstand de kleedkamers opzocht.

Ook na rust, met Georginio Wijnaldum voor Teun Koopmeiners, was het in eerste instantie Duitsland dat de boventoon voerde. Al na twee minuten had David Raum een levensgrote kans op 0-2, maar hij schoot over terwijl ook Werner in kansrijke positie vrij voor het doel stond. Met Davy Klaassen en Steven Bergwijn, die na een uur de teleurstellende Malen en onzichtbare Steven Berghuis vervingen, kwam daar in eerste instantie weinig verandering in. Totdat Frenkie de Jong de bal vanaf links naar de tweede paal slingerde, waar Dumfries knap kon terugkoppen en Bergwijn zijn goede vorm onderstreepte door hard de gelijkmaker achter Neuer te schieten: 1-1.

Met het doelpunt was het duel ineens gekanteld en kon Oranje meermaals gevaarlijk opduiken voor het Duitse doel. Dat leek kort na de gelijkmaker zelfs een strafschop op te leveren toen Kehrer Memphis in de zestien ten val bracht, maar na tussenkomst van de VAR werd de penalty toch ingetrokken. En dus speelde Nederland na een matig eerste uur toch gelijk tegen Duitsland, en gaat het voor de WK-loting in pot 2.

Lees ook: https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/399650/oranje-op-rapport-dikke-onvoldoendes-berghuis-en-koopmeiners/Spelersrapport Oranje

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd