Oranje op Rapport: dikke onvoldoendes Berghuis en Koopmeiners

29 maart 2022, 22:40   Bijgewerkt: 29 maart 2022, 23:42

Het Nederlands elftal speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd tegen Duitsland. Het was kort voor rust Thomas Müller die zijn ploeg aan een voorsprong hielp, maar dankzij Steven Bergwijn stapte Oranje alsnog met een goed resultaat van het veld. FCUpdate.nl beoordeelt de internationals zoals bij iedere wedstrijd van Oranje. Wie waren de uitblinkers en welke spelers vielen tegen?

Mark Flekken -  5,5

Begon zeer weifelend aan zijn wedstrijd in de Johan Cruijff Arena en hield voor de tweede interland op rij zijn doel niet schoon. Hoewel hij niets kon doen aan de tegentreffer van Thomas Müller, zorgde hij enkele keren voor onrust in de achterhoede, hoewel hij voetballend ook meermaals wél van waarde was. Flekken heeft deze interlandweek zijn kans uiteindelijk niet duidelijk gegrepen. Louis van Gaal zal hopen dat Justin Bijlow of Jasper Cillessen snel weer fit is.

Matthijs de Ligt 5,5

Liet Timo Werner na twintig minuten zo vrij als een vogel, waardoor de spits de bal op de lat kopte. Toch herstelde de verdediger van Juventus zich in de fase daarna, door enkele keren belangrijk te zijn in het doordekken op het middenveld. Dat leverde voor rust een kans op voor Donyell Malen, die zijn schot van richting veranderd naast zag gaan.

Virgil van Dijk - 6

De aanvoerder van Oranje was onzichtbaar. Vaak is dat goed voor een centrale verdediger, maar het lukte de sterkhouder niet om meer controle te krijgen over de frivool spelende Duitsers. Van Dijk schoot zijn land vier jaar geleden nog naar een 2-2 gelijkspel, maar kon Oranje tijdens deze editie niet aan een goed resultaat helpen.

Daley Blind - 6

Blind ging tegen Denemarken bij twee treffers niet bepaald vrijuit, maar kreeg desondanks een nieuwe kans in het hart van de defensie. De linkspoot van Ajax steekt niet in de beste vorm van zijn loopbaan, maar haalde tegen Duitsland uiteindelijk een voldoende.

Lees ook: Oranje speelt gelijk tegen Duitsers

Denzel Dumfries - 6,5

Dumfries is een fantastische speler als hij vanuit loopacties in het vijandelijk doelgebied kan komen. Regelmatig werd echter al duidelijk dat de rechtsachter van Inter geen fenomeen is in het meevoetballende gedeelte. Daar kon hij ook tegen Duitsland geen verandering in brengen. Toch speelde hij uiteindelijk een hoofdrol bij de treffer. Hij legde een voorzet knap terug met het hoofd, waarna Steven Bergwijn raak kon rammen. Dumfries stond na rust met zijn vechtlust symbool voor de wederopstanding van Oranje.

Teun Koopmeiners - 4,5

Frenkie de Jong - 6

Dribbelde en tackelde erop los op het middenveld. De Jong was duidelijk niet zo goed in vorm als tegen Denemarken, maar speelde niet slecht. Toch was hij schuldig aan de openingstreffer. Nadat hij zijn man liet lopen, kon de bal worden teruggelegd op de scorende Müller. Toch was hij vooral na rust bij vlagen een genot om naar te kijken.

Tyrell Malacia - 6

De Feyenoorder kreeg het vertrouwen omdat Daley Blind in het centrum de plek van Nathan Aké innam. De linksback was bij vlagen matig aan de bal en toonde aan dat het absolute topniveau nog niet voor hem is weggelegd. Defensief stond de linkspoot weliswaar zijn mannetje, in aanvallend opzicht leek het tempo iets te hoog te liggen voor hem. Malacia legde de bal kort voor rust panklaar voor Thomas Müller, die keihard de score opende.

Steven Berghuis - 4

Berghuis ontpopte zich afgelopen weekend nog tot de spelmaker van het Nederlands elftal. Ook tegen de Denen leed hij veel balverlies, maar dat combineerde hij met enkele geniale ingevingen. Omdat die tegen Duitsland uitbleven, speelde de middenvelder van Ajax een povere interland. De linkspoot werd na een klein uur vervangen door Davy Klaassen.

Donyell Malen - 4

Memphis Depay - 5,5

Memphis gaf een heerlijke pass op Malen, die daardoor op de doelman af kon. Verder was de aanvaller, die hard op weg is naar de all-time topscorerstitel van Oranje, lange tijd onzichtbaar. De spits van FC Barcelona leek een penalty mee te krijgen, maar de VAR draaide die beslissing terug. Zijn creativiteit hielp Oranje in de slotfase nog enkele keren aan gevaar.

Invallers

Georginio Wijnaldum - 6

De middenvelder van Paris Saint-Germain was het grootste slachtoffer van de systeemwissel. De uitblinker van de laatste jaren verhuisde naar de bank ten faveure van Teun Koopmeiners en Steven Berghuis, maar kreeg tegen Duitsland 45 minuten de kans. Daarin viel hij nauwelijks op

Davy Klaassen - 5,5

Kwam na een uur spelen in de ploeg voor Ajax-ploeggenoot en -concurrent Berghuis. Klaassen voegde wat meer vechtlust toe aan het spel, maar beschikt simpel gezegd niet over de creativiteit die nodig is om de voorste spelers te lanceren. Klaassen gaf een kwartier voor tijd een goede lage voorzet, maar een hakbal van Memphis mislukte volledig.

Steven Bergwijn - 6,5

Bergwijn was afgelopen zaterdag nog de grote man met twee treffers, maar werd vervolgens door Van Gaal op de bank geposteerd. De aanvaller van Tottenham Hotspur blijkt niet fit genoeg voor tweemaal negentig minuten. Tijdens zijn invalbeurt kwam hij nauwelijks in het spel voor, maar groeide hij tóch uit tot het goudhaantje. Zijn harde uithaal betekende zijn derde treffer voor Oranje in vier dagen tijd.

Nathan Aké -

Speelde te kort voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen