Sterren zijn erbij: WK-tickets voor Ronaldo en Lewandowski

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 maart 2022 – Twee van de drie laatste Europese WK-deelnemers zijn bekend. Noord-Macedonië kon de stunt tegen Italië niet herhalen en zag Portugal er na een 2-0 zege met het ticket vandoor gaan. Tegelijkertijd was het Polen dat met dezelfde cijfers afrekende met Zweden.

Sterren zijn erbij: WK-tickets voor Ronaldo en Lewandowski

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Portugal - Noord-Macedonië 2-0
Uiteraard gold Portugal tegen Noord-Macedonië, dat streed om de eerste WK-deelname ooit, als grote favoriet. Dat was vorige week echter ook het geval voor Italië, maar de Europees kampioen liet zich in de slotfase verrassen door de voetbaldwerg. De Portugesen leken die waarschuwing goed begrepen te hebben en deden na iets meer dan een halfuur voetballen wat Italië niet lukte: op voorsprong komen. Het waren Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes die er samen uitkwamen. Eerstgenoemde legde af op de middenvelder, die in de verre hoek de 1-0 binnenschoot.

In de tweede helft was het opnieuw Fernandes die ervoor zorgde dat de voorsprong ook niet meer in gevaar zou komen. Na een geweldige dieptepass van Diogo Jota schoot de speler van Manchester United in één keer binnen. Een knap doelpunt en bovendien een belangrijke, want het WK-ticket was hiermee zo goed als zeker binnen. Portugal wist het uit te spelen en is er in tegenstelling tot Italië dus gewoon bij op het WK in Qatar. Dat het hiervoor de play-offs nodig had, maakt daarmee weinig meer uit. 

Polen - Zweden 2-0
Polen was het tweede land dat zich vanavond via de play-offs verzekerde van WK-deelname. Het land plaatste zich automatisch voor de finaleronde vanwege de uitsluiting van Rusland door de oorlog in Oekraïne. Daardoor hoefde het alleen nog maar te winnen van Zweden, dat in de vorige ronde Tsjechië uitschakelde. Kort na rust zette sterspeler Robert Lewandowski zijn land vanaf elf meter op voorsprong, een voorsprong die een halfuurtje later werd verdubbeld door Piotr Zielinski.

In de laatste tien minuten bracht Zweden AZ-aanvaller Jesper Karlsson en vedette Zlatan Ibrahomvich om het tij nog te keren, maar tevergeefs. Laatstgenoemde zal daarmee dit najaar geen laatste WK van zijn carrière meer spelen. Polen is er dus wel bij. Wie het derde Europese play-offticket verkrijgt, zal pas in juni blijken. Dan speelt - volgens de huidige planning - Schotland tegen Oekraïne en zal de winnaar het vervolgens in een finale opnemen tegen Wales. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd