Memphis duidelijk over penaltymoment: ''Hij raakt amper de bal''

30 maart 2022, 07:55

Drie dagen na het gewonnen oefenduel met Denemarken had Oranje het tegen Duitsland een stuk lastiger. Het begon eigenlijk pas te lopen na de gelijkmaker van Steven Bergwijn. De ploeg van Louis van Gaal leek niet lang daarna vanaf elf meter de uitgelezen kans op de voorsprong te krijgen, maar de scheidsrechter besloot uiteindelijk om geen strafschop te nemen. Daar baalde Memphis Depay natuurlijk van.

Waar Oranje een paar dagen eerder tegen Denemarken vooral in aanvallend opzicht heel veel indruk maakte, was het tegen de Duitsers bij vlagen armoedig wat de ploeg aan de bal liet zien. Ze was de bal steeds te vaak en te snel kwijt, waardoor de aanvallers niet in stelling konden worden gebracht. Met als gevolg dat Memphis een lange tijd een anonieme rol speelde. Maar in de tweede helft werd hij steeds vaker bij het spel betrokken. Zo speelde hij een belangrijke rol bij de gelijkmaker.

Een paar minuten later leek hij vanaf elf meter de kans te krijgen om Oranje op voorsprong te schieten. Memphis werd tegen de vlakte gelopen door Thilo Kehrer. De scheidsrechter wees in eerste instantie naar de stip, maar op advies van de VAR besloot hij om de strafschop terug te draaien. ''Ik weet niet of het een penalty was'', zei Memphis na afloop tegen de NOS. Maar na het zien van de beelden was hij ervan overtuigd dat het er wel degelijk eentje was. ''Hij raakt amper de bal. Hij geeft mij een beuk, waardoor hij bij de bal kan komen. Ik zette bewust mijn lichaam ertussen, want ik zag hem in mijn ooghoek komen.''

Hoewel het 'slechts' een oefenwedstrijd was, baalde Memphis van het feit dat de scheidsrechter uiteindelijk geen strafschop was. ''Je wil die wedstrijd winnen en dit zijn kansen.'' Oranje kreeg vervolgens nog wel wat mogelijkheden op de 2-1, maar die viel uiteindelijk niet meer. Memphis vond het al met al geen leuke wedstrijd. ''De eerste helft was van ons niet goed en vol slordigheden. Dan zie je dat zij de hele tijd de bal hebben. Zelf was ik ook niet balvast. Dat kan ik beter, maar we hebben geknokt.''