WK-droom Sinisterra voorbij, speeltijd voor al geplaatste Ajacieden

30 maart 2022, 08:08

Luis Sinisterra hoeft geen rekening te houden met het wereldkampioenschap in Qatar. De Feyenoorder won met zijn ploeg met 0-1 van Venezuela door een doelpunt van James Rodríguez, maar het was niet genoeg om alsnog te mogen hopen op het mondiale eindtoernooi. Concurrent Peru won namelijk ook, waardoor die ploeg zich geplaatst heeft voor de play-offs.

Peru, waar voormalig FC Twente- en Feyenoordspeler Renato Tapia negentig minuten meedeed, versloeg Paraguay met 2-0. Daardoor zijn de Peruvianen vijfde geworden in de kwalificatiepoule. Waar de eerste vier direct een ticket voor het toernooi krijgen, moet de nummer vijf nog een play-offduel afwerken tegen de Verenigde Arabische Emiraten óf Australië. Die landen spelen eerst nog tegen elkaar om te bepalen wie doorgaat.

Antony en Tagliafico krijgen speeltijd

Voor de rest zat er weinig spanning in de poule tijdens de laatste speelronde. Het was al bekend dat Brazilië, Argentinië, Uruguay en Ecuador naar het WK zouden gaan. De Brazilianen, met Antony opnieuw in de basis, deden hun sportieve taak en wonnen met 0-4 van Bolivia. De aanvaller van Ajax kon zijn stempel niet drukken met een doelpunt of assist. Lucas Paquetá, Bruno Guimarães en Richarlison (2) maakten de doelpunten voor de Goddelijke Kanaries.

Nummer twee Argentinië speelde gelijk tegen Ecuador, de verrassende nummer vier in de poule. Bij de Argentijnen mocht Nicolas Tagliafico in de basis starten. Hij zag hoe aanvaller Enner Valencia diep in de blessuretijd een voorsprong van de Argentijnen van het scorebord poetste door de 1-1 te maken. Julian Álvarez had Ajacied en zijn ploeggenoten voor rust op voorsprong geschoten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen