RKC'er ziet jongensboek veranderen in nachtmerrie tegen Onana

30 maart 2022, 08:32

Kameroen mag naar het wereldkampioenschap in Qatar na een krankzinnige wedstrijd tegen Algerije. Na een bizarre verlenging mocht André Onana juichen, waar RKC-verdediger Ahmed Touba en FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki aan het kortste eind trokken. Het duel eindigde in 1-2.

De eerste wedstrijd werd door Algerije met 0-1 gewonnen. Voor aanvang van de return was het dan ook duidelijk wie de favoriet was voor een WK-ticket. Kameroen had een duidelijke opdracht: zo snel mogelijk de achterstand uitwissen. Dat lukte na 22 minuten via Bayern München-aanvaller Maxim Choupo-Mouting. Het doelpunt kwam voor zijn ploeg als geroepen, maar het maakte de wedstrijd niet leuker. Beide ploegen durfden niet teveel risico te nemen, waardoor de wedstrijd voortkabbelde richting een verlenging.

In de verlenging kwam het vuur terug in de wedstrijd. Algerije-spits Islam Slimani bracht het stadion in extase met een rake kopbal, maar de VAR keurde het doelpunt af. De aanvaller zag een vermeende handsbal, waardoor de 0-1 stand op het bord bleef staan. Het zorgde voor woede en frustratie op de tribune, waarbij meerdere stoeltjes op het veld werden gegooid.

De ingevallen RKC'er Touba mocht in de 118e minuut alsnog juichen met de supporters van het thuisland. Hij leek zijn land naar het eindtoernooi te koppen door met een corner mee naar voren te komen. Dat gebeurde echter niet. Het jongensboek werd een nachtmerrie voor de mandekker. In minuut 124 zorgde Olympique Lyonnais-aanvaller Karl Toko Ekambi voor een Kameroenese treffer. Daardoor gaan Onana en zijn ploeggenoten op basis van de uitdoelpuntenregel naar Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen