'Toekomstige ster' Gravenberch oogst lof: "Hij is helemaal terug"

30 maart 2022, 14:07

Dirk Kuyt verwacht de komende jaren veel van

' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€40M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch, die deze zomer weg lijkt te gaan bij Ajax. De middenvelder wil zijn contract niet verlengen en daardoor is het einde van dit seizoen het goede moment om hem van de hand te doen. Bayern München hengelt naar zijn handtekening.

"We hebben zoveel getalenteerde spelers in Nederland en Gravenberch is daar zeker een van. Hij doet het heel goed bij Ajax. Hij had een paar wedstrijden waarin hij niet speelde, maar inmiddels is hij weer helemaal terug", vertelt Kuyt. Door een positieve coronatest ontbrak de middenvelder een aantal wedstrijden, waardoor trainer Erik ten Hag ervoor koos om Steven Berghuis iets verder naar achteren te zetten. Dat pakte zo goed uit dat de oefenmeester daaraan vasthield. Toch duurde het niet lang voor de talentvolle middenvelder weer terugkeerde in de vaste formatie.

"Bayern zou een geweldige stap zijn, maar soms hoor je dat het beter is om langer te blijven. Soms vertrekken spelers te snel en tegenwoordig is het niet zo eenvoudig om de stap van de Eredivisie naar de Bundesliga, de Premier League, of welke grote kant in Europa dan ook te maken", aldus de oud-international, die in 2006 de overstap maakte van Feyenoord naar Liverpool. De ervaringsdeskundige verwacht dat Gravenberch zich wel aan kan passen aan een hoger niveau. "Voor mij is hij een toekomstige ster. Hij heeft alles om de komende jaren uit te groeien tot een geweldige speler."

Gravenberch speelde tot dusver 68 wedstrijden voor Ajax in de Eredivisie, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en elf assists. In de Champions League staat de teller op een doelpunt en een geslaagde voorzet in veertien wedstrijden. Bayern München zou de middenvelder graag in de zomer halen, omdat de Duitse topclub in hem een groeibriljant ziet, die in de toekomst eventueel nog meer op kan gaan leveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen