Belgische minister kritisch op snelle aanstelling Overmars

30 maart 2022, 12:55

De benoeming van Marc Overmars als technisch directeur bij Antwerp FC blijft het onderwerp van gesprek in België. De komst van de beleidsbepaler, die bij Ajax vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag, krijgt veel kritiek. De Vlaamse minister van Sport heeft zich inmiddels ook uitgesproken over de Nederlander.

Ben Weyts heeft weinig begrip voor zijn aanstelling, zo wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Er is niks strafbaars aan het verspreiden van sms'jes en andere berichten met, op zijn zachtst gesteld, suggestieve foto's. Maar het onderzoek loopt nog en ik begrijp niet waarom Antwerp dat onderzoek niet kon afwachten. Al was het maar uit respect voor de slachtoffers, voor de betrokken instanties en voor het integriteitsbeleid van onze Nederlandse collega's."

Lees ook: Antwerp FC stelt charter op na komst van Overmars

De minister stelt dat er 'ook een moreel aspect aan verbonden' is. Overmars en Antwerp voerden de eerste gesprekken al toen hij twee weken weg was bij Ajax. "Je kan wel wat vragen kan stellen bij het verloop van de aanstelling en de communicatie. Ik begrijp ook niet waarom die transfer nu zo hoogdringend was", aldus Weyts. "We kijken uit naar de reacties van de profclub in kwestie. Ik denk dat men er daar goed aan zou doen om, voor het behoud van eigen lijf en leden, met enige acties voor de dag te komen."

De komst van Overmars zorgde ervoor dat meerdere sponsoren vertrokken bij de ambitieuze club, die zo snel mogelijk kampioen van België wil worden en daarna jaarlijks in de Champions League wil acteren. De voormalig Ajacied moet daar voor elkaar zien te krijgen, zoals hij bij Ajax ook voor elkaar kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen