Oekraïense ploeggenoot dankt Van de Beek voor prachtig gebaar

30 maart 2022, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De 22-jarige Vitaliy Mykolenko maakt een zware tijd door. De verdediger verruilde Dinamo Kiev in januari van dit jaar voor Everton, maar zag kort daarna in zijn thuisland de oorlog uitbreken. In de Oekraïense pers sprak hij zijn dank uit voor de steun van iedereen bij Everton, in het bijzonder Donny van de Beek.

Al vanaf het begin voelde Mykolenko de steun van iedereen op de club. "Iedereen kwam naar me toe en vroeg hoe het met mijn familie ging. Op de tweede dag kwam de coach (Frank Lampard, red.) naar me toe en zei hij: 'Als je rust nodig hebt en even niet naar de club wil komen, is dat prima. Als je tijd nodig hebt, neem die tijd.'"

Mykolenko noemde meerdere voorbeelden, onder meer over zijn Nederlandse ploeggenoot. "Donny van de Beek, een speler van wereldklasse, kwam naar me toe en zei: 'Mijn vader en ik willen een huis huren om mensen op te vangen, in Nederland of in Polen. We halen ze op bij de grens, regelen de opvang en betalen ervoor.'"

"Ik was aangenaam verrast", zei Mykolenko over het schitterende gebaar van Van de Beek. "Ik weet niet hoe ik deze mensen kan bedanken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen