Ibrahimovic laat plannen niet verpesten en blijft international

30 maart 2022, 20:55   Bijgewerkt: 30 maart 2022, 21:07

Als het aan de veertigjarige Zlatan Ibrahimovic ligt, heeft hij zijn laatste interland namens Zweden nog niet gespeeld. Ook de 2-0 nederlaag van dinsdagavond tegen Polen, waardoor zijn land het WK van dit jaar moet missen, verandert daar niets aan.

Dat Ibrahimovic op de persconferentie na de wedstrijd tegen Polen - waar hij zelf slechts tien minuten meedeed - werd gevraagd naar zijn toekomst als international, was niet heel vreemd. De spits is inmiddels veertig jaar oud en had zijn kans op nog een laatste WK verloren zien gaan. Toch gaf hij hetzelfde antwoord als altijd: "Ik zal zo lang doorgaan als ik kan."

"Ik heb het al vaker gezegd, ook tegen Janne (Anderson, de bondscoach van Zweden, red.). Een ander antwoord zul je van mij niet krijgen, ondanks dat we het WK niet gehaald hebben. Zolang ik me fit en goed voel en kan presteren, zal ik doorgaan."

Ibrahimovic nam aanvankelijk al na het EK van 2016 afscheid als international, maar werkte vorig jaar aan een sensationele terugkeer op het EK. Door een blessure moest hij dat aan zich voorbij laten gaan, waarmee het WK het volgende doel werd. Ook dat is dus niet gelukt. Het lijkt erop dat Ibrahimovic dan toch in 2016 zijn laatste eindtoernooi heeft gespeeld. 

Lees ook: Van Salah tot Zlatan: deze sterren ontbreken op het WK in Qatar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen